Marcel Ciolacu, despre construirea unei moschei la București: Suntem una dintre cele mai tolerante țări

Sursa foto: X

Premierul Marcel Ciolacu vorbit, în cadrul conferinței de presă din Turcia, susținută cu ocazia întâlnirii cu președintele Erdogan, despre posibilitatea construirii unei moschei în România. Acest proiect aparține, de fapt, fostului premier Victor Ponta, care l-a însoțit pe liderul PSD.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a vorbit, în fața jurnaliștilor, despre subiectele discutate cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan. Una dintre realizările întrunirii cu oficialul turc a fost faptul că românii vor putea călători în Turcia fără pașaport, având nevoie doar de buletin.

În cadrul unei conferințe cu jurnaliștii, Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă a discutat cu președintele Tayyip Erdogan despre construirea unei moschei în România, un proiect ce aparține fostului premier Victor Ponta, care s-a alăturat corpului diplomatic al premierului.

Marcel Ciolacu a declarat că, deși nu a discutat cu președintele turc despre o astfel de inițiativă, Guvernul promovează o politică tolerantă.

„Nu, n-am avut nicio discuție, dar mi se pare că parcă domnul președinte Băsescu a stopat tot acest proiect. N-am avut aceste discuții. Suntem una dintre cele mai tolerante țări, chiar finanțarea era propusă de guvernul turc și este o abordare pe care am avut-o și eu. Sunt mândru că atât comunitatea turcă, cât și comunitate tătară au fost reprezentate azi la discuțiile cu președintele Erdogan, prin cei doi parlamentari. Avem 18 minorități în Parlamentul României și cred că e un fapt cu care ar trebui să ne mândrim faptul că suntem un stat tolerant și un popor tolerant.”, a declarat Marcel Ciolacu la conferința de presă din Turcia.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: