Skip to content
Politică

Marcel Ciolacu, despre cumulul pensie-salariu şi vârsta de pensionare: Plecăm de la drepturile fundamentale şi un drept fundamental este dreptul de a munci şi de a avea pensie

Inquam Photos / George Călin

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, despre proiectul de lege privind cumulul pensie-salariu şi majorarea vârstei de pensionare, că ”plecăm de la drepturile fundamentale şi un drept fundamental este dreptul de a munci, de asemenea, de a avea pensie”. Liderul PSD a mai spus că nu este vorba de a impune o majorare a vârstei de pensionare, şi voluntar poţi să munceşti până la ce vârstă doreşti.

Preşedintele PSD a fost întrebat dacă este de acord cu proiectul de lege privind cumulul pensie-salariu şi prelungirea vârstei de pensionare la 70 de ani.

”Plecăm de la drepturile fundamentale şi un drept fundamental este dreptul de a munci, de asemenea, de a avea pensie. Nu cred că în aceeaşi lege, să venim şi cu restricţionarea veniturilor, nu vorbim de pensie, eu doresc să mă pensionez anticipat, e o altă abordare, şi apoi vrei tot la stat, în acelaşi loc de muncă, să ai şi salariu. Nu ştiu cât de corect este. Nu ştiu cât de corect este să restricţionezi până la ce vârstă, poate unii doresc să muncească peste 70 de ani, până în 70 de ani”, a spus el.

Marcel Ciolacu a mai afirmat că a înţeles că nu este o obligaţie a creşterii vârstei de pensionare, şi ”voluntar poţi să munceşti până la ce vârstă doreşti”.

Preşedintele PSD a explicat că acel cumul între pensie şi salariu, în zone deficitare, unde nu găseşti forţă de muncă, precum cercetarea, sau să dai excepţie pentru demnitari, iar nu este de acord, arătând că vorbeşte de principii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *