Ciolacu, despre posibila candidatură a lui Iohannis la șefia CE: Există un acord între marile familii politice

Sursa foto: Wikipedia

Marcel Ciolacu, premierul României, și-a exprimat părerea cu privire la eventuala candidatură a lui Klaus Iohannis în fruntea Comisiei Europene. Liderul PSD și-a manifestat încrederea că cele trei familii europene o vor alege pe Ursula von der Leyen pentru un nou mandat. 

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, și-a exprimat părerea despre eventuala candidatură a lui Klaus Iohannis la șefia Comisiei Europene, funcție ocupată de Ursula von der Leyen, care țintește un nou mandat. Premierul este de părere că familiile politice europene vor ajunge la un acord, astfel încât Ursula von der Leyen să rămână președintele Comisiei.

„Eu știu cu adevărat că între marile familii politice, între S&D, PPE și Renew există un acord politic, iar mâine urmează votul pentru a-și continua un nou mandat doamna Ursula ca și președinte al Comisiei, urmând Antonio Costa din partea S&D să preia Consiliul European și am văzut că doamna Metsola a fost votată pentru doi ani și jumătate la conducerea Parlamentului European.

Întotdeauna sunt discuții dacă ajung voturile sau nu. Aceeași discuție era și acum cinci ani și au ajuns voturile. Sunt ferm convins că și de această dată cele trei familii europene vor asigura voturile necesare ca doamna președinte Ursula să ia un nou mandat și să se respecte acordul încheiat între familiile europene”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: