Skip to content
Politică

Marcel Ciolacu, despre taxa pe solidaritate pentru marile companii: Este o discuţie privind dubla impozitare

Inquam Photos / George Călin

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, luni, după şedinţa conducerii PSD, că există o discuţie privind dubla impozitare, el precizând că este ferm convins că în coaliţie se va ajunge la o ”concluzie corectă pentru români”. ”Dacă mai apare o taxă înseamnă că înlocuieşte altă taxă”, a mai spus Ciolacu.

Întrebat dacă PSD va renunţa la taxa pe solidaritate aplicată marilor companii, Marcel Ciolacu a afirmat că este o discuţie ”în ceea ce priveşte dubla impozitare”.

”Sunt ferm convins că vom ajunge la concluzie corectă pentru români”, a spus el.

Despre introducerea unort taxe noi, în 2022, Ciolacu a spus: ”Nu dublă taxare. Cu alte cuvinte, dacă mai apare o taxă înseamnă că înlocuieşte altă taxă. Nu va exista dublă taxare. Vă dau un exemplu: Dedeman plăteşte impozit pe profit 15%. Vă rog să luaţi legătura cu redactorii dumneavoastră de specialitate, să vedeţi companiile similare companiei româneşti Dedeman, cât plătesc impozit pe profit, în România”. 

Despre ţina de deficit asumată, de 5,84% din PIB, Ciolacu a afirmat că el nu şi-a sumat nimic.

”Nu v-am spus că va fi mai mare de 5,84. În primul rând eu ştiu că Guvernul României, indiferent cine a fost prim-ministru, şi-a asumat un deficit, anul viitor, de 6,2, nu 5,84. Indiferent cine se schimbă la guvernare ar trebui să ne asumăm şi să fim responsabili şi să arătăm că, indiferent cine va fi prim-ministru, ne asumăm lucrurile”, a afirmat el.

Ciolacu a fost întrebat şi de ajutorul dat pensionarilor, în luna ianuarie, ca ajutor, el precizând că este parte din bugetul de stat.

Preşedintele PNL Florin Cîţu afirma, săptămâna trecută, că nu este de acord cu introducerea unei taxe de solidaritate pentru marile companii, pentru că există deja o directivă care va creşte impozitarea companiilor, în toată lumea, la 15%, care va fi din 2023.

”Să ştiţi că aceste companii pe care noi vrem astăzi să ale penalizăm prin această taxă, au plătit şi în avans să avem bani la buget, când economia a fost închisă. (..) Eu cred că nu este un comportament normal să vii azi să penalizezi aceste companii, pentru că nu am înţeles de ce, care este destinaţia acestor sume. Aştept în continuare explicaţii, vedem şi discutăm cu mediul de afaceri”, declara Cîţu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *