Marcel Ciolacu: Dialog constant și combaterea antisemitismului sunt priorități guvernamentale

Marcel Ciolacu
Sursa foto: Facebook / Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, miercuri, în cadrul unor întâlniri avute în SUA cu preşedintele Congresului Mondial Evreiesc, Ronald Lauder, şi cu reprezentanţii American Jewish Joint Distribution Committee, că printre priorităţile Guvernului sunt dialogul constant cu reprezentanţii comunităţii evreieşti, prevenirea şi combaterea antisemitismului.

”Am avut plăcerea de a discuta cu preşedintele Congresului Mondial Evreiesc, Ronald Lauder, despre intensificarea îngrijorătoare a discursului urii şi a antisemitismului şi despre rolul educaţiei în a schimba cursul lucrurilor”, a arătat Ciolacu.

”Impactul Congresului Mondial Evreiesc este extrem de benefic pentru comunitatea evreiască din România şi nu numai. Am avut plăcerea de a discuta cu preşedintele Congresului Mondial Evreiesc, Ronald Lauder, despre intensificarea îngrijorătoare a discursului urii şi a antisemitismului şi despre rolul educaţiei în a schimba cursul lucrurilor”, a afirmat Ciolacu, într-o postare pe reţeaua X.

Marcel Ciolacu s-a întâlnit, miercuri, în Statele Unite ale Americii, cu preşedintele Congresului Mondial Evreiesc, Ronald Lauder, şi cu reprezentanţii American Jewish Joint Distribution Committee.

”Discuţiile s-au concentrat asupra consecinţelor grave în plan umanitar şi de securitate ale atacurilor comise de Hamas în Fâşia Gaza, dar şi asupra unor subiecte de interes pentru comunitatea de români din Israel şi pentru comunitatea evreiască din România”, a transmis Guvernul, într-un comunicat de presă.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: