Marcel Ciolacu, ESTIMĂRI: „Prima șansă de câștig o are Gabriela Firea. E evident să intervină votul util”

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a explicat că strategia unui candidat comun la Primăria Capitalei nu a funcționat, deoarece cetățenii au considerat că nu este o soluția potrivită. Ciolacu e de părere că marii rivali în cursa pentru funcția de edil al Bucureștiului sunt Gabriela Firea și Nicușor Dan, adăugând că PSD are mai multe șanse de victorie, datorită votului util.

Marcel Ciolacu a precizat că opțiunea candidatului comun la Primăria Generală, în persoana lui Cătălin Cîrstoiu, nu a fost una viabilă, deoarece bucureștenii au preferat un altfel de candidat. La acest moment, candidata PSD Gabriela Firea are mari șanse de a câștiga Primăria Capitalei, deoarece va atrage votul util de la electoratul de stânga, estimează Marcel Ciolacu.

„Am căutat, în coaliție, să venim cu un candidat împreună, știind din experiența de 30 de ani că toate discuțiile la televiziuni vor fi despre București. Bucureștenii au spus nu e cazul, nu funcționează așa locurile pentru noi, a avea un candidat comun pentru București, domnul Cârstoiu, e un medic de excepție.

Firea și-a asumat candidatura. Se pregătise. Mi-a spus, de prima oară: „Marcel, dacă-i altă decizia, pe mine nu mă deranjează. Facem cum e mai bine pentru coaliție și pentru partid.” Am hotărât să mergem separat. Vom vedea scorul. Lupta în acest moment este între Gabriela Firea și Nicușor. Este evident, să intervină votul util, lucru știut la toate alegerile. Din punctul meu de vedere, prima șansă de câștig o are Gabriela Firea. Este votul util adunat în zona de stânga, care se va transfera la doamna Gabriela Firea, este mult mai mare decât votul util din zona de dreapta.”, a declarat liderul PSD.

Marcel Ciolacu, despre impactul Gabrielei Firea la alegerile pentru Primăria Capitalei

Marcel Ciolacu a adăugat că Nicușor Dan nu are nicio realizare importantă, pe care să o prezinte după un mandat de patru ani. De asemenea, puțini contracandidați ai Gabrielei Firea au fost deschiși pentru o dezbatere politică, a mai precizat liderul social-democrat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: