Marcel Ciolacu: Exclud categoric toate speculaţiile potrivit cărora Guvernul ar pregăti creşteri de taxe

Sursa foto: Facebook

Premierul Marcel Ciolacu a transmis, marţi, că nu există niciun pachet de măsuri fiscale care să fi fost discutat în Guvern sau în Coaliţie şi care ar presupune creşteri de taxe.

”Exclud categoric toate speculaţiile potrivit cărora Guvernul ar pregăti creşteri de taxe. Exclus! Nu există niciun pachet cu astfel măsuri fiscale care să fi fost discutat în Guvern sau în Coaliţie! Din acest motiv, le-am cerut miniştrilor să nu mai avanseze nicio propunere fiscală în Guvern fără o consultare prealabilă cu mediul de afaceri şi cu societatea civilă”, a scris, marţi, pe Facebook, premierul Marcel Ciolacu.

Acesta anunţă că a cerut miniştrilor ”să fie mai atenţi la comunicarea pe acest subiect”.

”Nimeni nu are dreptul să-şi dea cu părerea despre tot felul de fantezii fiscale sub sigla Guvernului României! Deciziile se iau în Guvern! Orice altă cale de a arunca pe piaţă iniţiative personale, fără o validare politică prealabilă în Coaliţie, reprezintă o abatere pe care nu o vom lăsa nesancţionată”, a mai transmis premierul.

Guvernul a adoptat deja o serie de măsuri fiscale, dar o altă parte urmează să fie adoptate, printre care majorarea impozitării dividendelor de la 8% la 10%, taxarea altor forme de capital şi eliminarea stimulentelor fiscale pentru angajaţii din construcţii, relevă acte guvernamentale analizate de Profit.ro.

Executivul are în vedere, în schimb, creşterea deducerilor personale de bază.

Ministerul Finanţelor afirmă că informaţiile referitoare la creşterea impozitelor pe dividende şi anularea stimulentelor fiscale pentru angajaţii din construcţii provin dintr-un document vechi de lucru şi precizează că se aflã în dialog cu reprezentanţii Comisiei Europene, pentru a identifica cele mai bune soluţii care sã ducã la dezvoltarea economicã, precum şi la alinierea la principiile economice asumate ca membru al UE, fãrã însã a fi stabilit un set de mãsuri care sã facã obiectul unei reforme fiscale.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: