Skip to content
Politică

Marcel Ciolacu exclude varianta negocierilor cu PNL pentru formarea unui guvern minoritar: Nu puteam gira iarăși o guvernare instabilă

Inquam Photos/George Calin

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri seara în emisiunea „Dosar de Politician”, realizată de jurnalistul Silviu Mănăstire la postul B1 TV, că nu va gira un guvern minoritar. De asemenea, liderul social-democrat a precizat că nu va negocia cu PNL pentru formarea unui guvern în acest sens, așa cum se vehiculează în spațiul public.

Noi nu putem gira iarăși o guvernare instabilă. Avem 35% și am câștigt alegerile. Domnul Iohannis nu a dorit să stea de vorbă cu PSD. Pentru funcția de prim-ministru nu avem o majoritate. Nu ați vrea să îl întrebați de soluție pe Klaus Iohannis?

Pentru că dânsul a creat această criză, nu PSD-ul. Cei de la PNL au luat o decizie statutară că ei nu negociază cu PSD-ul. Uite domnule, nici eu nu îi caut. Nu pot să le cer să își încalce propriul statut sau propriile lor decizii.

Avem mortalitate excesivă. Suntem printre primele cinci locuri în lume. În timpul guvernării PNL a domnului Orban 88% dintre bolnavii de cancer au decedat, astea sunt realitățile”, a declarat Marcel Ciolacu.

În context, liderul PSD a declarat că este exclus ca social-democrații să susțină o nouă propunere de prim-ministru în persoana lui Florin Cîțu.

Este exclus ca să votăm pe Florin Cîțu să mai fie prim-ministru. E ilogic, înseamnă că cineva are o problemă de percepție, de înțelegere a democrației. Nu s-a mai vorbit că Ciolacu e în blat cu Cîțu și că nu depune moțiune? Am depus moțiune.

Nu s-a mai vorbit că parlamentarii PSD o să lipsească de la moțiunea? Când s-a apropiat că o să se îmbolnăvească? Am fost toți. Cât timp poate să continue să mintă.”, a spus Marcel Ciolacu.

Acesta a subliniat că respinge formarea unei majorități cu USR. „Am face aceeași greșeală pe care a făcut-o Klaus Iohannis. Nu ne leagă lucruri și principii și aceleași valori”, a mai declarat liderul social-democrat.

El a punctat şi faptul că actuala criză politică din România i se datorează preşedintelui Klaus Iohannis, care a „inventat această coaliție”.

Mă bucur pentru români că a trecut moțiunea. Avem de-a face cu un stat eșuat, îi dau dreptate lui Klaus Iohannis. Această coaliție este o invenție a lui Klaus Iohannis. Am ajuns la o criză de sănătate, care a accentuat criza economică. Avem de-a face cu un guvern care intervine pompieristic. Această coaliție nu mai putea să funcționeze. A fost o înțelegere pe bani, pe ministere.

Avem un program de guvernare. Din punctul nostru de vedere, trebuie să ne întoarcem la popor. Este o palmă dată președintelui Iohannis. A înțeles acum că trebuie să îmbrace haina constituțională”, a spus Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *