Skip to content
Alegeri

Marcel Ciolacu face anunţul serii! Ce se va întâmpla cu alegerile parlamentare

Inquam Photos/George Calin

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că alegerile parlamentare nu se pot organiza pentru că valul pandemiei de COVID-19 este în creștere și există riscul să ajungem la peste 3000 de cazuri.

„Este posibil, da, să depunem un proiect de lege pentru amânarea alegerilor parlamentare” a spus președintele Ciolacu. El a mai adăugat că nu-l interesează absolut deloc părarea președintelui României, Klaus Iohannis, care recent s-a pronunțat pe această temă, explicând că „nu vede oportun să se amâne alegerile din 6 decembrie”.

Nu ne interesează, în acest moment, că-și dorește sau nu-și dorește preșdintele Iohannis alegeri. Noi suntem pe drumul corect (…) Pe mine mă intereseaza dacă abordarea PSD de după alegerile prezidențiale (din 2019 – n.red) a fost una corectă, dacă românii au acum încredere în PSD și în mesajele PSD. Iar rezultatele de la alegerile locale ne arată că percepția s-a schimbat, de aceea am câștigat consilii județene și cele mai multe primării. Dacă Iohannis crede că rostul lui pe acest pământ românesc este să analizeze scorul PNL, este treaba domniei sale, dar și-a uitat haina constituțională de aproape un an”, a mai spus Ciolacu.

Liderul social-democrat consideră că PNL va utiliza orice pârghie pentru a forța organizarea alegerilor pe 6 decembrie.

Nu, alegerile nu se pot organiza, dar pe ei nu-i interesează altceva. Cum să ieși, tu, președinte al României în conferință de presă, când ai cel mai mare număr de cazuri să ataci PSD, de 17 ori să ataci PSD-ul, iar la final să le spui oamenilor să aibă grijă și cu pandemia.

După părerea mea oamenii vor avea lehamite și cred că numărul de cazuri va fi din ce în ce mai mare. Vom trece de 2500 de cazuri, spre 3000 de cazuri pe zi.

Este clar că nu pot fi organizate alegeri, dar ei vor face același lucru pe care l-au făcut și cu pensiile. Dacă CCR-ul va da că este constituțional și n-au de ales că tocmai au zis că Parlamentul decide. Ei, totuși, vor ataca la CCR, iar președintele va retrimite la Parlament, în așa fel încât să se ajungă în data de 6 decembrie. Au tot planul făcut, toate au fost pregătite pentru ei.”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a mai afirmat că ”PSD, că-şi doreşte sau nu-şi doreşte preşedintele, este pe drumul corect”, iar românii au început să aibă din nou încredere în partid şi mesajele sale.

Marcel Ciolacu a fost întrebat cine a câştigat alegerile locale, în opinia sa, şi a afirmat: ”Nu cred că asta este ceea ce interesează românii, cine a câştigat alegerile.(…) PSD, în acest moment, că-şi doreşte sau nu-şi doreşte preşedintele, este pe drumul corect. Am avut două examene electorale unde am avut un scor de 22%. Acum avem un scor pe vot politic de peste 30%. Avem cele mai multe consilii judeţene câştigate ca şi preşedinte şi peste 1.400 de primari”.

Ciolacu a preizat care a fost cel mai important lucru de aflat pentru el, în calitate de preşedinte al frmaţiunii: ”Pe mine mă interesează, ca preşedinte al PSD, dacă abordarea după alegerile prezidenţiale este cea corectă. Şi românii au reînceput – după cum se vede, după scorul politic, salt de aproape 10% – să aibă încredere în PSD şi mesajele partidului. Lucrul acesta este evident că da, ne arată cifrele”.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat recent că alegerile au fost câştigate de PNL, cu 34%, fiind urmat de PSD cu 30%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *