Skip to content
Politică

Marcel Ciolacu face anunţul serii: Depunem moțiunea și o să treacă. Vrem un premier cu aplecare către finanțe și economie

Inquam Photos/George Călin
" "

Marcel Ciolacu a declarat vineri seara că PSD pregătește debarcarea premierului Ludovic Orban cu a doua moțiune de cenzură, după ce prima a trecut cu un număr record de voturi. La jumătatea lui august, PSD va depune moțiunea, iar votul ar putea fi dat pe 20 august.

Ciolacu a mai anunţat, la România TV, că PSD va propune un premier tehnocrat, acceptat de mai multe partide, ALDE și Pro România sunt partidele care au declarat, deja, că vor susține PSD la votul moțiunii pentru demiterea cabinetului Orban. ”Depunem moțiunea și o să treacă. Vrem un premier cu aplecare către finanțe și economie. Vrem să fie acceptat de mai multe partide.”, a spus Ciolacu.

Dacă Orban pică pe 20 august, cum calculează social-democrații, Ciolacu ar putea fi ales președinte plin al PSD două zile mai târziu. Pe 22 august este programat mult așteptatul congres, tot amânat din diverse motive, după plecarea Vioricăi Dăncilă.

Eu am depus moțiune convenită cu ceilalți lideri. Am venit cu o echipă nouă, oameni integri, profesioniști. E nevoie de o stângă modernă, în România”, a anunțat Ciolacu.

Conducerea interimară a partidului a stabilit ca la Congres candidaturile pentru funcțiile de conducere să se facă pe moțiuni, adică cel care vrea să candideze pentru funcția de președinte să vină și cu echipa de prim-vicepreședinți și vicepreședinți.

Liderul PSD i-a acuzat pe unii membri ai Guvernului Orban, printre care secretarul general adjunct, Cristi Barbu, și ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, de constituirea unui grup infracțional organizat, după ce mai mulți primari PSD au fost chemați la Guvern și li s-a promis bani pentru proiectele locale în schimbul trecerii la PNL.

Totodată, Ciolacu a constatat și ceea ce s-a întâmplat la priveghiul lui Florin Mototolea, zis Emi Pian, liderul ucis al clanului Duduienilor și modul în care Poliția și Jandarmeria ”i-a apărat pe interlopi”. ”Acest guvern nu mai are nicio credibilitate. Eu am văzut cu Marcel Vela a trimis poliția să îi păzească pe interlopi și să le dea măști. La români le dau amenzi, nu le dau măști, dar le dau la interlopi.

Am văzut cum secretarul general al Guvernului, Barbu, șantajează, ca un interlop primarii PSD ca să treacă la PNL. Nu s-a întâmplat niciodată așa ceva. E un grup infracțional organizat. Este dirijat de ministrul ”Grindă” și Barbu. O să depunem plângere penală.

Orban a contestat la CCR legea care prevede pedepse majorate pentru pedofili și violatori ”, a mai declarat Marcel Ciolacu, la România TV.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *