Skip to content
Politică

Marcel Ciolacu: Florin Cîțu a inventat turismul de vaccinare

Inquam Photos/Octav Ganea

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, critică modul în care a fost organizată campania de vaccinare şi consideră că, dacă până în luna septembrie nu se va ajunge la imunizarea a 70% din populaţie, premierul ar trebui să demisioneze.

Cîţu a inventat turismul de vaccinare (…) Oamenii vin sute de kilometri ca să se vaccineze în spitale când au o boală cronică, în loc să se vaccineze la ei acasă. Totul e incontrolabil, se schimbă regulile. (…) Stăm şi ne uităm la televizor cum îşi arată bicepşii, tricepşii şi tricourile. Am început cu o vaccinare din punctul, meu de vedere, aproape spre ridicol”, a afirmat Marcel Ciolacu, joi seară, la Antena 3.

El a criticat dur modul în care funcţionează platforma, afirmând că premierul ”a inventat turismul de vaccinare”. ”Unu din zece bătrâni şi cu boli cronice a reuşit să se înscrie pe platformă. Cîţu a inventat turismul de vaccinare (…) Oamenii vin sute de kilometri ca să se vaccineze în spitale când au o boală cronică, în loc să se vaccineze la ei acasă. Totul e incontrolabil, se schimbă regulile. (…) Stăm şi ne uităm la televizor cum îşi arată bicepşii, tricepşii şi tricourile şi cum merg marile personalităţi la vaccinare”, a adăugat preşedintele social-democrat.

În acest context, liderul PSD a afirmat că aşteaptă o ”răspundere politică” din partea premierului în cazul în care campania de vaccinare nu se va realiza conform declaraţiilor acestuia. ”El îşi bate joc de sănătatea mea şi a familiei mele şi a românilor? Cine e el? Asumă-ţi politic şi, dacă în septembrie nu sunt 10,4 milioane de români vaccinaţi, pui demisia pe masă. (…) Eu aştept şi o răspundere politică. Îţi asumi această campanie de vaccinare, că eşti primul ministru al României, nu ţi-a reuşit, îţi pui demisia frumos pe masă, se votează alt guvern în Parlament.. I-a ieşit, felicitări”, a mai afirmat Ciolacu.

Totodatăm Ciolacu a precizat că crede că se va creiona o alt majoritate în Parlament până în toamna acestui an. Liderul PSDiolacu i-a criticat deopotrivă pe fostul premier Ludovic Orban şi pe actualul prim ministru Florin Cîţu pentru faptul că nu găsesc soluţii să gestioneze funcţionarea şcolilor în contextul pandemiei. Ciolacu a catalogat învăţământul online drept ”o prostie şi o tâmpenie,” iar pe guvernanţi ca fiind ”şi proşti şi fuduli”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *