Marcel Ciolacu: Guvernul a implementat toate măsurile tehnice necesare invitării României în Programul Visa Waiver

Sursa foto: U.S. Embassy Bucharest

Premierul Marcel Ciolacu transmite, marţi, după întâlnirea cu E.S ambasadoarea Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Ann Kavalec, că Guvernul a implementat toate măsurile tehnice necesare invitării României în Programul Visa Waiver. Guvernul României va rămâne la fel de implicat în tot ce înseamnă realizarea tuturor paşilor procedurali care mai trebuie efectuaţi în atingerea acestui obiectiv major, mai spune şeful Executivului.

Guvernul arată că demersurile realizate de România pentru aderarea la Programul Visa Waiver au reprezentat principalul subiect abordat la întrevederea între premierul Marcel Ciolacu şi E.S ambasadoarea Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Ann Kavalec.

”Conform analizei Guvernului, principalele aspecte tehnice care trebuiau îndeplinite de România pentru finalizarea acestui proces au fost atinse, acest lucru urmând a fi confirmat şi de echipa SUA de experţi care va efectua o vizită de evaluare în ţara noastră în cursul lunii noiembrie 2024”, precizează Executivul.

”Mulţumesc doamnei ambasador şi tuturor celor implicaţi în procesul de diminuare a ratei de refuz – companiilor care au sprijinit această campanie, cetăţenilor români şi personalului din administraţie care a contribuit la acest proces. Guvernul României va rămâne la fel de implicat în tot ce înseamnă realizarea tuturor paşilor procedurali care mai trebuie efectuaţi în atingerea acestui obiectiv major”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, doamna Kathleen Kavalec, a mulţumit Guvernului României şi prim-ministrului Marcel Ciolacu pentru dialogul eficient şi deciziile constructive luate pentru atingerea obiectivului de aderare la Programul Visa Waiver.

România rămâne ferm angajată în Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii, iar invitarea ţării noastre în programul Visa Waiver va aprofunda cooperarea bilaterală în domeniul afacerilor şi a schimburilor turistice.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: