Skip to content
Politică

Marcel Ciolacu îi acuză pe liberali de ipocrizie: În 2011, au votat pentru alegerea primarilor într-un singur tur

Inquam Photos / George Călin
" "

Președintele interimar PSD, Marcel Ciolacu, i-a acuzat pe liberali de ipocrizia în legătură cu revenirea la alegerea primarilor în două tururi, amintind că în 2011, membri importanți ai PNL au votat pentru alegeri locale într-un singur tur.

Ipocrizia politică cred că trebuie să înceteze. (…) În anul 2011 a fost modificată Legea alegerilor electorale și s-a trecut de la 2 tururi la un tur, iar votanții legii ca alegerile să aibă loc într-un singur tur am să-i nominalizez: doamna Turcan Raluca, a votat pentru un singur tur, domnul Olar Corneliu, domnul Preda Cezar, domnul Gheorghe Tinel, domnul Ionescu George, domnul Movilă Petru, domnul Bălan Ioan, domnul Bode Lucian, doamna Anastase Roberta, domnul Andronache Gabriel și pot continua.

" "
" "

Acești oameni dovedesc că fac o politică măruntă, ipocrită, ei sunt cei care au modificat legea din două tururi la un tur, iar astăzi vin total nedemocratic, ilegal, să modifice legea și regulile în timpul jocului.

Am vrut să spun foarte clar, doamna vicepremier, care este negociatoarea șefă la modificarea legilor electorale, dânsa este autoarea morală a modificării legilor electorale din două tururi dintr-un singur tur. Este bine întotdeauna să cunoaștem istoria și să ne uităm cine a promovat și cine a schimbat legile electorale, care astăzi nu ne mai convin. Nu poți face legi după bunul plac al tău sau când îți convin într-un fel, să le faci în așa fel, sau invers. Este o democrație pentru un stat foarte mic și reprezentativ din altă zonă a lumii, sub nicio formă din zona europeană” , a declarat Marcel Ciolacu după ședința Comitetului Executiv al PSD.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *