Skip to content
Politică

Marcel Ciolacu îi răspunde lui Cîţu: Este evident că PNRR o să treacă printr-un proces de optimizare

Inquam Photos/George Calin

Liderul PSD Marcel Ciolacu i-a răspuns, luni, colegului de coaliţie de la PNL, Florin Cîţu, care atrăgea atenţia asupra jaloanelor de atins în cadrul PNRR, până la finalul acestei luni, că este evident că PNRR o să treacă printr-un proces de optimizare, ţinând cont de realitatea actuală, nu că îşi doreşte PSD, sau nu îşi doreşte PNL şi a dat exemplul spitalelor, unde ministrul Rafila a descoperit că 40% dintre ele nu au studii de fezabilitate.

”Nu se va scoate nicio reformă din PNRR. În schimb, soluţiile şi optimizarea PNRR, am avut astăzi o discuţie şi cu domnul Vîlceanu, legat de spitale, cum spuneau foştii miniştri USR că toate spitalele prinse în PNRR sunt toate cu studii de fezabilitate, altfel nu puteau fi prinse. Domnul Rafila a descoperit că 40% din spitale nu au studii de fezabilitate”, a afirmat liderul PSD.

Ciolacu a precizat: ”Este evident că PNRR o să treacă printr-un proces de optimizare, ţinând cont de realitatea actuală, nu că îşi doreşte PSD, sau nu îşi doreşte PNL-ul sau USR-ul. S-a schimbat contextul şi este normal”, a arătat Marcel Ciolacu, precizând că se bucură de decizia Comisiei Europene de a prelungi cu un an exerciţiul financiar trecut, ca şi implementare.

”Mai avem acolo granturi de 14 miliarde, şansele noastre de absorbţie a acelor bani se măresc considerabil” a afirmat el.

Liderul PNL Florin Cîţu a afirmat, luni, la Senat, despre cele 24 de jaloane din PNRR care trebuie îndeplinite până la finalul lunii martie, că cine nu vrea să facă, de exemplu, reforma pensiilor, atunci să vină altcineva să o facă. El a dat şi exemplul reformei salarizării şi a administraţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *