Ce se întâmplă cu pensiile speciale. Anunțul premierului

pensii-speciale
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că reprezentanţii Comisiei Europene au transmis punctul lor de vedere asupra pensiilor speciale, iar acum urmează ca Ministerul Justiţiei să înainteze modificările la legea pensiilor, în concordanţă cu decizia Curţii Constituţionale.

„Au trimis care este părerea dânşilor (reprezentanţii Comisiei Europene – n.r.) şi în acest moment Ministerul Justiţiei urmează să înainteze modificările la legea pensiilor, în concordanţă cu decizia CCR”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat despre legea pensiilor speciale şi ce a transmis Comisia Europeană pe subiect, după vizita de luni la Centrul de Cercetări Avansate pentru Materiale, Produse şi Procese Inovative-CAMPUS, din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti, în contextul deschiderii noului an universitar.

Chestionat dacă îi asigură pe pensionari că legea va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2024, premierul a răspuns: „Eu îmi doresc foarte mult să intre în vigoare de la 1 ianuarie. Dacă, Doamne fereşte, din acest hăţiş, să fie la CCR, oricum voi veni în locul legii cu un ajutor one off care va acoperi legea”.

Întrebat dacă există simulări cu cât ar urma să crească pensiile, şeful Executivului a replicat: „Urmează să le prezentăm şi nu este corect, este munca colegei mele de la Ministerul Muncii şi cred că este corect ca dânsa să iasă să spună”.

De asemenea, Ciolacu a explicat, chestionat dacă din 2024 vom avea pensii şi salarii minime diferenţiate, că în cazul în care „se intervine one-off, atunci va fi diferenţiat”.

„Şi în lege, principiile pe care le cer cei de la Comisia Europeană sunt în această direcţie”, a completat liderul PSD.

Întrebat şi dacă România poate ţine deficitul bugetar sub control, în contextul în care măsurile fiscale sunt atacate la CCR, Marcel Ciolacu a răspuns scurt:

„În momentul acesta avem întreg contextul şi încercăm să menţinem situaţia”.

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercurea trecută, despre pensiile speciale că până la 1 noiembrie trebuie să avem tot procesul parlamentar închis, cu tot cu decizia CCR.

„Dacă nu închidem acest jalon, vom depune fără închiderea jalonului iar România va pierde 1,4 miliarde de euro”, a mai arătat şeful Executivului.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL