VIDEO Marcel Ciolacu, în Portul Constanţa: „Noile terminale vor genera un plus anual de un milion de tone de marfă”

Sursă foto: Captură video / Facebook


Marcel Ciolacu, premierul României şi preşedintele PSD, a declarat, în cadrul unui eveniment organizat în Portul Constanţa, că „noile terminale vor genera un plus anual de un milion de tone de marfă”.

Premierul Marcel Ciolacu a participat, astăzi, la deschiderea evenimentului „DP WORLD-20 de ani de eficiență și inovație în România”, dar și la operaționalizarea noii investiții de infrastructură portuară în cadrul Companiei Naționale Administrația Portului Maritim Constanța.

„Mă bucur să mă aflu, astăzi, alături de dumneavoastră pentru a inaugura una dintre cele mai importante investiţii din Portul Constanţa. Aceste noi terminale vor genera un plus anual de un milion de tone de marfă. Asta înseamnă miliarde în plus, care vor alimenta conturile companiilor ce operează aici, venituri care vor stimula creşterea economică a României. Acest eveniment marchează şi cei 20 de ani de prezenţă a companiei emirateze DP World în România. Este un moment special de bilanţ, dar şi o ocazie de a privi spre viitor. Sunt convins că noile proiecte vor aduce beneficii de substanţă economiilor noastre şi vor facilita interconectivitatea la nivel european şi internaţional.

Sunt 20 de ani care au însemnat proiecte majore, cum este şi acesta, cu efecte de multiplicare în economie şi care au creat numeroase locuri de muncă. Sunt 20 de ani şi investiţii de peste 200 de milioane de euro, care au adăugat o nouă dimensiune pieţei noastre de logistică. Practic, aţi dat startul apariţiei în România a unor facilităţi moderne şi a aparaturii de ultimă generaţie. Realizarea acestor terminale de către DP World răspunde şi unei nevoi strategice a României, mai ales în actualul context de securitate. Este vorba de necesitatea dezvoltării durabile a capacităţii de transport de mărfuri şi a conectării industriei şi agriculturii româneşti la pieţele internaţionale. DP World contribuie astfel la transformarea Portului Constanţa în principalul hub logistic la Marea Neagră.

Este un obiectiv esenţial pentru creşterea rezilienţei regionale şi cu relevanţă sporită în momentul lansării procesului de reconstrucţie a Ucrainei. Sunt convins că operaţionalizarea terminalului RO-RO va consolida valoare strategică a Portului Constanţa şi va susţine creşterea exporturilor româneşti”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: