Skip to content
Politică

Marcel Ciolacu: „Independența României față de gazul rusesc, garantată de anul viitor”

Inquam Photos / George Calin

Începând din 2023, România ar urma să fie independentă față de gazul rusesc, după cum a precizat chiar liderul PSD, Marcel Ciolacu. Președintele Camerei Deputaților estimează că legea offshore va trece de Parlament în următoarele trei săptămâni.

Social – democratul a explicat că legea offshore va fi introdusă în Parlamentul României sub procedură de urgență, iar deocamdată proiectul a intrat deja la Senat.

Liderul PSD a transmis că România urmează să fie independentă de gazul rusesc începând de anul viitor, iar legea offshore va trece de Parlament în cel mult trei săptămâni.

„Nu ne schimbăm viața în funcție de mofturile lui Putin. Legea offshore ar putea trece de Parlament în trei săptămâni (…). O să o băgăm (legea offshore – n.r.) pe procedură de urgență. A intrat la prima Cameră sesizată, la Senat. Eu estimez în maximum două-trei săptămâni, în funcție de cât stă la Senat, va trece și merge către promulgare”, a declarat Marcel Ciolacu, pentru Rfi. 

Marcel Ciolacu susține că exploatările din Marea Neagră nu vor fi afectate de războiul din Ucraina.

„Nu, nu. Dimpotrivă, este un semnal puternic că nu ne schimbăm viața în funcție de mofturile lui Putin (…). Nu cred că un stat trebuie să se lase impresionat de agresiunea unui dictator, dimpotrivă, trebuie să arătăm că noi ne continuăm investițiile și dezvoltarea statului român, în pofida anumitor așa-zise amenințări din partea Rusiei”, a mai declarat liderul social – democraților.

România ar putea deveni independentă de gazul rusesc din 2023

Marcel Ciolacu a vorbit și despre momentul în care România va fi independentă de gazul rusesc.

De gazul rusesc, categoric! Investiția de la Caragele și cu actuala investiție din Marea Neagră, fără această investiție care va fi până la sfârșitul anului 2026, România își va asigura consumul”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *