Marcel Ciolacu, întrebat când va face propunerea de comisar european: După ce am discuţia şi cu preşedintele României

Sursă foto: Facebook/ Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că va face propunerea de comisar european din partea României după ce va avea o discuţie în acest sens cu preşedintele Klaus Iohannis.

Marcel Ciolacu a fost întrebat, vineri, la finalul Consiliului Politic Naţional al PSD, când va face propunerea de comisar european din partea României.

”După ce am discuţia şi cu preşedintele României, cum este şi corect, pentru că, vă repet, negociatorul în cadrul Consiliului European este preşedintele României. Şi e normal să am acest dialog instituţional. Cu adevărat, eu nominalizez persoana. Ţine foarte mult persoana şi de atribuţiile pe care le va avea viitorul comisar în cadrul Comisiei Europene. Cu certitudine voi avea o discuţie şi cu doamna preşedintă a Consiliului European, deja aleasă”, a răspuns Ciolacu.
El a fost întrebat dacă preşedintele Iohannis i-a transmis o solicitare şi în privinţa funcţiei de Înalt Reprezentant pentru Ucraina.
”Nu am avut această discuţie”, a afimat liderul PSD.
Întrebat dacă l-ar susţine pe Iohannis în această funcţie, Marcel Ciolacu a răspuns: “Dacă este în afara propunerii de comisar… vedem. Dar domnul preşedinte nu a avut această discuţie”.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: