Marcel Ciolacu, la Congresul PES: Când spunem că nimeni nu mai trebuie lăsat în urmă, trebuie să și trecem la fapte

Sursa foto:events.pes.

Președintele PSD Marcel Ciolacu este prezent la Congresul PES, de la Roma, unde a fost confirmat Nicolas Schmit, Comisarul pentru Locuri de Muncă și Drepturi Sociale, pentru o candidatură la șefia Comisiei Europene. 

„Când spunem că nimeni nu mai trebuie lăsat în urmă, trebuie să și trecem la fapte. Și, cu modestie o spun, noi am fost cei care am făcut mereu lucru acesta’, afirmă liderul PSD.

Marcel Ciolacu subliniază că social-democrații au mărit salariul minim, au crescut pensiile și au creat locuri de muncă, în țările în care au guvernarea.

‘Fie că vorbim de Pedro Sanchez în Spania, de Antonio Costa în Portugalia, de Stefan Lofven în Suedia, de Mette Frederiksen în Danemarca, de Olaf Scholz în Germania sau de Partidul Social Democrat în România, noi am fost cei care am crescut salariul minim, am mărit pensiile, am creat locuri de muncă, i-am sprijinit pe tineri și am dezvoltat țările noastre. Iar un exemplu în acest sens este Nicolas Schmit. Comisarul pentru Locuri de Muncă și Drepturi Sociale, omul care a dezvoltat programul SURE prin care am salvat milioane de locuri de muncă. În cadrul SURE, România a beneficiat de peste 3 miliarde de euro”, mai transmite Ciolacu.

În discursul său, premierul spaniol Pedro Sanchez spune că Nicolas Schmit este „speranța tuturor celor care au avut locurile de muncă și salariile salvate în timpul crizei”.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: