Skip to content
Politică

Marcel Ciolacu, la „Dosar de Politician”: De 48 de ore, Președintele României se face că nu vede legea și nu cere demisia lui Florin Cîțu

Inquam Photos / Octav Ganea

PSD cere demisia premierului Florin Cîțu din toate motivele posibile în acest moment, atât din motive de legalitate, cât și din motive de moralitate, a subliniat Marcel Ciolacu la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire, unde a reclamat și situația de la Sectorul 1 și a spus că legea se aplică „discreționar în funcție de cum dorește Președintele României”, Klaus Iohannis.

Întrebat joi seară pe B1 TV dacă PSD cere demisia premierului din motive de moralitate sau mai degrabă din motive de legalitate, liderul social-democraților a explicat: „Din toate motivele posibile în acest moment, și moralitate, și legalitate. Mai exact, de 48 de ore, legea din România nu se aplică pentru primul-ministru în funcție. Mai mult, este evident că Președintele României, care a girat acest guvern și acest prim-ministru, nu aplică legea din România. În cazul în care într-un stat, mai ales într-un stat membru al Uniunii Europene, se aplică legea discreționar în funcție de cum dorește Președintele României nu mai este un stat democratic”.

Întrebat la ce se referă, Marcel Ciolacu a precizat: „Mă refer și la ceea ce se întâmplă la Sectorul 1, unde este evident pentru toată lumea, cred că a văzut toată lumea toate imaginile de la Sectorul 1, unde intră persoane necunoscute care nu au nicio treabă cu exercițiul electoral și iau în sacoșe buletine de vot, pleacă cu saci, cu rucsace. Este la fel de evident faptul că noi avem o lege foarte clară în care nu poți să fii membru al Guvernului României atât timp cât ai săvârșit o infracțiune. Legea nu specifică când ai săvârșit infracțiunea, la tinerețe sau la bătrânețe. Mai ridicol mi se pare ce fac unii lideri ai Partidului Național Liberal, care aruncă în derizoriu această infracțiune. Vreau să vă reamintesc că suntem pe primul loc în Europa la accidente produse din cauza alcoolului și la decese în rândul copiilor uciși de șoferi beți, sunt 27 la 1 milion de locuitori”.

Declarațiile făcute de anumiți lideri ai Partidului Național Liberal spun că este normal să conduci și beat, dar cel mai grav este că domnul Cîțu a săvârșit o infracțiune. Președintele nu poate să îl demită, dar Președintele României poate să îi ceară demisia. De 48 de ore, Președintele României se face că nu vede legea și nu cere demisia primului-ministru”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *