Skip to content
Politică

Marcel Ciolacu, la „Dosar de Politician”, despre scandalul din Parlament: Este o fugă după imagine

Inquam Photos/Octav Ganea

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi seara în emisiunea Dosar de politician, moderată de jurnalistul Silviu Mănăstire la postul B1 TV, că scandalul din Parlament de la citirea moțiunii de cenzură este similar cu cel făcut de USR în urmă cu doi ani.

În legătură cu scandalul politic al momentului, Marcel Ciolacu l-a indicat drept vinovat pe Klaus Iohannis care nu a dorit să ofere partidului care a câștigat alegerile, PSD, posibilitatea de a forma un Guvern. „Atitudinea de astăzi este aceeași de acum câțiva ani, creată de USR. Este o fugă după imagine, nu are nicio esență politică ce se întâmplă în Parlament. Mai mult duce la o scârbire a românilor față de politicieni. Și eu sunt siderat și degustat. S-a căutat acest moment de scandal.

 

Avem un președinte al României, domnul Klaus Iohannis care a încălcat spiritul Constituției. Nu a dat dreptul partidului care a câștigat alegerile, PSD, să desemneze un prim-ministru și să aibă în cele 10 zile șansa să creeze o majoritate și a forțat o coaliție a pierzătorilor. Efectele le văd toți românii.

Am fost cu propunerea de a face un guvern de uniune națională, fiindcă cu toții aveam cifrele din economie și faptul că pandemia nu trece într-un an. Președintele a ales altceva”, a declarat Marcel Ciolacu.

Acesta a precizat că demiterea Guvernului înainte de Congresul PNL ar fi putut produce o situație fără precedent dacă CCR ar invalida procesul.

Îl dăm jos pe Cîțu, țara are nevoie de premier. Îl pun pe Orban premier. Va dati seama ce circ am fi avut in Romania sa fi avut doi premieri, Citu si Orban, pe amandoi deodata? Ambii sa fi mers la Congres premieri?”, a spus Ciolacu.

„Un guvern PSD-PNL nu este posibil în acest moment”

Marcel Ciolacu s-a referit şi la o eventuală guvernare cu PNL, pe model nemțesc. Liderul PSD a precizat că un guvern PSD-PNL nu este posibil în acest moment, dar a lăsat să se înțeleagă că ar putea prinde contur în viitor. Ciolacu l-a acuzat pe Klaus Iohannis pentru că s-a opus unui eventual parteneriat guvernamental PSD-PNL după alegerile din decembrie 2020.

A mai existat, a mai existat un USL. Este exclus, în acest moment, pentru că s-au pierdut timpii adecvați de a face acest lucru dintr-o încăpățânare a președintelui de a a avea ”guvernul său”. În urma unor alegeri este posibilă o astfel de discuții pentru că este un restart”, a precizat Ciolacu la B1 TV.

„Ce poate să-mi ofere mie Iohannis?”

Liderul PSD a respins categoric varianta unei înțelegi cu președintele Iohannis în criza politică, în contextul în care social-democrații refuză să susțină moțiunea de cenzură AUR-USRPLUS înainte ca aceasta să ajungă în plenul Parlamentului.

Nu am vorbit. Ce să-mi ofere mie Iohannis mai mult decât mi-au oferit românii. N-am dosare penale, n-am furat, trăiesc din salariu, ghinion. Sunt un om normal, am o familie normală. Ce poate să-mi ofere mie Iohannis și colegilor mei ca eu să fac înțelegere cu Iohannis? Pe ce să fac înțelegere? După ce a vrut să distrugă PSD. Credeți că vreun pesedist uită acest lucru? Credeți că eu am uitat că m-a acuzat că am vândut Ardealul și pe urmă a luat UDMR-ul la guvernare?”, a declarat Ciolacu la B1 TV.

Liderul social-democrat afirmă că moțiunea de cenzură trebuie votată după decizia CCR pe tema conflictului constituțional Guvern-Parlament, iar dacă PSD ar da curs solicitărilor USR s-ar vorbi despre un blat cu PSD-USRPLUS.

„Despre ce blat discutam astăzi dacă am fi votat cu USR și AUR? A, am un blat cu USR, spuneau cei de la PNL. Oamenii sunt niște ștantajiști. Vor să scape de Cîțu și să guverneze tot cu PNL. Eu nu creez precedentul. Peste șase luni dacă se supără iar USR și vrea să-l dea jos și pe Orban. Băi, pesediști, ia veniți să-l dăm jos și pe ăsta! Cum pot eu să girez așa ceva?”, a mai spus Ciolacu.

1 comentariu la “Marcel Ciolacu, la „Dosar de Politician”, despre scandalul din Parlament: Este o fugă după imagine

  1. Rares Bogdan abunda de SF-uri. Marcel Ciolacu=ancorat in realitate. Asta e diferenta. Cui ii plac cancan-urile alege rares/PNL,, cui ii place viata reala alege PSD. De aici, intelegem si cum e natia romana=iubeste SF-urile si CANCAN-ul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *