Skip to content
Politică

Marcel Ciolacu, la „Dosar de Politician”: Guvernul Cîțu e căzut. Mai are 38 de zile. Tic-tacul a pornit după demiterea lui Stelian Ion

Inquam Photos/George Calin

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi seara în emisiunea „Dosar de politician”, realizată de Silviu Mănăstire la postul B1 TV, că guvernul Cîțu e ca și căzut. Dacă sfârșitul nu vine de la moțiunea USR-AUR, va veni din cauză că, peste 38 de zile trebuie să se prezinte în Parlament pentru un nou vot de încredere după demisia miniștrilor USR.

Vine CCR și dă răspunsul și s-a votat moțiunea. E constituțională, intră pe ordinea de zi și vă spun că vor fi prezenți toți. Guvernul Cîțu e căzut, știu și eu, știți și dumneavoastră. Mai are 38 de zile. Tic tac-ul Guvernului Cîțu a pornit când a schimbat pe Stelian de la Justiție. E articolul 47 din Codul administrativ, trebuia în 5 zile să vină cu o nouă propunere de ministru din compoziția Guvernului.

Neavând, a pus un interimar pe 45 de zile, atunci tic-tacul a pornit. El nu poate să depășească aceste 38 de zile cât i-au mai rămas și să vină în Parlament, dacă scapă de moțiune.

Părerea mea e că CCR e responsabil și va da un răspuns. În ziua în care era vot pentru un nou Avocat al Poporului, a dat o decizie CCR-ul că Avocatul Poporului este schimbat abuziv”, a precizat Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *