Skip to content
Politică

Marcel Ciolacu, la „Dosar de Politician”: Klaus Iohannis e autorul moral a tot ce se întâmplă în România

Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat miercuri, pentru B1 TV, că președintele Klaus Iohannis este „autorul moral a tot ce se întâmplă acum în România”, deoarece nu a lăsat PSD să facă Guvernul, deși social-democrații au câștigat alegerile parlamentare. Ciolacu a mai susținut că premierul Florin Cîțu ar trebui să-și dea demisia pentru că a arătat că nu știe cât costă pâinea, aliment de bază. Cât despre reacțiile politice la problemele pe care le-a avut Cîțu în SUA, liderul PSD a spus: „Credeam că domnii Iohannis, Cioloș, Barna sunt cu ”fără penali în funcții publice”…”.

Marcel Ciolacu, acuzații la adresa premierului Florin Cîțu și președintelui Klaus Iohannis

Marea problemă e că în continuare Florin Cîțu e premier. Eu personal nu mă așteptam, cu toată îndârjirea președintelui, că el e autorul moral a tot ce se întâmplă acum în România… El și-a dorit această coaliție a perdanților, a încălcat spiritul Constituției și nu a lăsat PSD să facă propunerea de premier și să desemneze de la partidul care a câștigat alegerile, iar acum plătim cu toții această notă de plată și această ambiție a președintelui de a avea ”guvernul său””a declarat Marcel Ciolacu.

Acesta e precizat că Florin Cîțu ar fi trebuit să-și dea demisia după ce s-a dat de gol că nu știe cât costă o pâine: „Când te urci beat la volan, ești iresponsabil, când faci.. e infracțiune! Sper că nu vreți să-mi spuneți că a fost contravenție…. Am vorbit cu avocații, e infracțiune clară. Credeam că domnii Iohannis, Cioloș, Barna sunt cu ”fără penali în funcții publice”. Când faci împrumuturi și nu dai banii înapoi, ești țepar, dai țeapă unei bănci. Dar când ești premier al unui stat și nu știi cât costă alimentul de bază al populației, pâinea, te ridici frumos de pe scaun și pleci acasă. Nu ai ce să cauți într-o asemenea funcție când trăiești pe altă lume decât cea în care trăiesc românii”.

Marcel Ciolacu a mai ținut să amintească faptul că Dan Vîlceanu, devenit ministru al Finanțelor la propunerea lui Florin Cîțu și a susținătorilor săi din PNL, a fost lider al tinerilor social-democrați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *