Skip to content
Politică

Marcel Ciolacu, la Focșani: Demararea în 2022 a lucrărilor la Autostrada Moldovei îndeplinește visul focșănenilor de a se uni, în sfârșit, cu restul țării

facebook/marcel ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că începerea lucrărilor la Autostrada Moldovei „îndeplinește visul focșănenilor de a se uni, în sfârșit, cu restul țării”, iar „investiția va accelera dezvoltarea regiunii, transmite Agerpres.

Aflat marți la Focșani, la evenimentele organizate cu prilejul Zilei Unirii Principatelor, social-democratul a făcut apel la unitate.

„În urmă cu 164 de ani, aici, la Focşani, s-a scris primul paragraf al istoriei statului naţional unitar român. O istorie marcată de multe momente dificile, o istorie de-a lungul căreia, noi, românii, de fiecare dată, am demonstrat că doar uniţi putem depăşi orice obstacol, că doar împreună putem crea un viitor mai bun. Unirea Moldovei cu Ţara Românească şi apoi desfiinţarea hotarului de aici, din această piaţă, au creat premisele României Mari. A fost un proces bazat pe puternica apropiere culturală şi economică între cele două principate, care a mai avut nevoie şi de concretizare politică”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a vorbit și despre lucrările la Austorada Moldovei.

„În prezent, suntem în etapa în care forma politică trebuie dublată de perseverenţă şi de implicare fermă în economia regiunilor care moştenesc vechile principate. De aceea, demararea în 2022 a lucrărilor la Autostrada Moldovei îndeplineşte visul focşănenilor de a se uni, în sfârşit, cu restul ţării. În acelaşi timp, investiţia va accelera dezvoltarea regiunii şi va creşte puterea economică a oraşelor din această parte a ţării, inclusiv a Focşaniului. Pentru că doar prin unitate, solidaritate şi proiecte comune suntem cu toţii mai puternici. Doar aşa vom reuşi să trecem peste toate tulburările economice provocate de pandemia prin care am trecut şi de războiul nedrept ce încă se poartă la graniţele noastre”, a adăugat liderul PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *