Skip to content
Politică

Marcel Ciolacu, la Şcoala Politică a TSD: Cel mai important e să învăţaţi din greşelile noastre

Inquam Photos/Sabin Cirstoveanu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, le-a transmis tinerilor social-democraţi care au participat la Şcoala Politică a TSD la Cheile Grădiştei, în judeţul Braşov, că este important să înveţe din greşelile celor care acum conduc partidul şi să nu pice în capcană să ajungă „după chipul şi asemănarea” lor.

Marcel Ciolacu şi-a amintit, sâmbătă, că prima lui participare la o şedinţă naţională a partidului a fost în primii ani de după Revoluţie.

Cred că în ’90-’91 am participat şi eu pentru prima oară, la Braşov, la prima şedinţă a FSN, pe atunci. Îmi aduc foarte bine aminte că în noaptea aia nu prea am dormit de onoarea pe care o aveam, să mergem la o şedinţă la nivel naţional, chiar a tineretului, la vremea aceea. Ar trebui să ne fie clar că în sală, în faţa mea este viitorul PSD şi dumneavoastră veţi fi parte din viitorul României. Cel mai important e să învăţaţi din greşelile noastre, încercăm să învăţăm şi noi din greşelile personale, dar insist să nu cumva să picaţi într-o capcană, să fiţi după chipul şi asemănarea noastră. Dumneavoastră trebuie să fiţi total diferiţi. Trebuie să ieşiţi din linia partidului, trebuie să ne criticaţi cu argumente şi să fiţi altfel, pentru că nu pot fi asemănări ca şi spirit, poate ca şi atitudine de generaţia noastră”, le-a transmis Ciolacu celor de la TSD, potrivit news.ro.

Liderul social-democrat le-a spus tinerilor că el face parte din generaţia decreţeilor, o generaţie care acum nu mai este dominantă.

Eu sunt din generaţia decreţeii, cum ni se spune, ’66-’67-’68. Vreau să anunţ şi pe colegii mei, tot decreţei, că în acest moment noi nu mai suntem o generaţie dominantă în societatea românească. Am mers cu domnul Paul Stănescu prin ţară, la diverse companii, şi cam toate boardurile de conducere sunt formate din oameni mai tineri decât noi. Este evident că societatea se schimbă şi ne dorim să ajungem într-o societate în care nu politicul dictează economicului, ci economicul dictează politicului. Acesta este trendul unei ţări dezvoltate, asta înseamnă o societate de consum. Cu adevărat, mai avem mult până acolo”, a declarat Ciolacu.

Marcel Ciolacu le-a transmis tinerilor să nu se teamă să facă greşeli pentru că numai astfel au de învăţat, dar să aibă grijă să nu treacă „linia roşie”.

Există nişte linii roşii, a încălcat-o domnul Coarnă acum câteva zile, care ţin de fondul şi de atitudinea PSD, dar nu au ţinut de o anumită liberă exprimare. Vă încurajez să aveţi această atitudine şi să vă înţelegeţi rolul pe care îl aveţi. Nu poate să existe un partid solid, dacă nu are un fond solid. Nu trebuie să fiţi după chipul şi asemănarea şefilor, dumneavoastră (…) trebuie să vă creaţi singuri calea şi să nu încercaţi să ardeţi etape. E normal să vă doriţi să ajungeţi parlamentari, miniştri, încercaţi să aveţi o experienţă nu numai politică, ci şi una administrativă. Nu vă grăbiţi, fiindcă tot ce creşte repede şi scade repede. Încercaţi să aveţi un fond cât mai solid”, a mai precizat liderul PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *