Skip to content
Politică

Marcel Ciolacu: Luni îl voi invita pe premier în faţa Parlamentului, pentru a spune dacă se pot face sau nu aceste alegeri

Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, anunţă că luni îl va invita oficial pe premier în faţa Parlamentului şi că este posibil ca şi şeful Senatului să trimită o astfel de invitaţie, pentru ca Ludovic Orban să dea informaţii legate de posibilitatea organizării alegerilor locale şi despre deschiderea noului an şcolar. Ciolacu a catalogat drept „o tâmpenie” ideea organizării alegerilor pe perioada a două zile, aşa cum propun cei de la USR.

„Am făcut apel public (pentru ca premierul să meargă în Parlament – n.r.) o să-i trimit mâine (luni – n.r.) o scrisoare. Cred că şi preşedintele Senatului o să facă acelaşi lucru. Suntem îndreptăţiţi să avem acces la aceste informaţii şi nu numai noi, şi românii, şi clasa politică. Dacă nu, va fi invitat la Ora guvernului, la ora primului ministru. Eu cred că încă încercăm, sau măcar mimează respectarea Constituţiei” a declarat Marcel Ciolacu duminică, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Ciolacu a reafirmat că îşi doreşte ca săptămâna viitoare primul ministru să transmită parlamentarilor „dacă se pot face sau nu aceste alegeri”.

El a catalogat drept „o tâmpenie” ideea organizării alegerilor pe perioada a două zile, aşa cum propun cei de la USR.
„Nu am spus că nu le vrem (alegerile locale – n.r), eu vreau săptămâna viitoare Orban să vină în Parlament şi să spună dacă se pot face sau nu aceste alegeri. Am intrat în calendarul electoral şi nimeni nu ne spune dacă se pot ţine aceste alegeri sau nu se pot ţine. Mai au şi tâmpenii de-alea să se ţină pe două zile! Adică nu e suficient ca oamenii să se expună o zi, trebuie să-i expunem în mai multe zile, să-mi spună mie USR unde în Europa s-a mai întâmplat aşa ceva, să expui oamenii mai mult. Responsabilitatea organizării alegerilor este a Guvernului României”, consideră liderul PSD.

Preşedintele social-democrat a precizat că „PSD-ul este pregătit pentru aceste alegeri” şi că aşteaptă informarea primului ministru cu privire la posibilitatea de a se organiza alegeri în condiţii de siguranţă, după care parlamentarii PSD vor decide dacă votează sau nu în Parlament modificarea prin lege a datei scrutinului, programat la 27 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *