Skip to content
Politică

Marcel Ciolacu, mesaj tranşant: Este exclus să votăm un Guvern minoritar. Vrem cu toții alegeri anticipate!

Inquam Photos/George Calin

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat joi că social-democrații nu vor vota un Guvern minoritar și că își doresc să pice două Executive, pentru a se ajunge la alegeri anticipate.

Este exclus să votăm un Guvern minoritar. Suntem de acord să facem un acord cu toate forțele politice, inclusiv cu președintele României, că vrem cu toții alegeri anticipate. Poate să vină un Guvern tehnocrat, fără oameni politici.

(…) După două guverne, scrie în Constituție că poate președintele să dizolve Parlamentul. Este perfect constituțional ce v-am spus”, a declarat Marcel Ciolacu într-o conferință de presă.

Marcel Ciolacu a anunțat că Partidul Social Democrat a lansat o campanie de strângere de semnături pentru susținerea proiectului de lege privind plafonarea prețurilor energiei și gazelor.

Am lansat campania națională de strângere de semnături pentru susținerea proiectului nostru de lege privind plafonarea prețurilor energiei și gazelor. Nu vrem doar să stopăm creșterea facturilor, ci să și compensăm o parte dintre scumpirile deja operate de furnizori. Este o lege vitală pentru milioane de familii înaintea sezonului rece. Fără acest sprijin, românii vor trăi câteva luni crâncene.

În țările care au luat măsuri similare, oamenii văd rapid efectele. În Italia, Guvernul a alocat deja trei miliarde pentru susținerea consumatorilor, iar populația simte deja la jumătate impactul creșterii prețurilor.

De aceea, semnăturile voastre pentru a sprijini dezbaterea rapidă a acestui proiect sunt extrem de importante. În fața unui suport popular masiv, parlamentarii puterii nu se vor mai opune – cum a făcut luni întregi Cîțu, dintr-o ambiție prostească – soluției plafonării”, a transmis Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *