Marcel Ciolacu: PIB-ul României a atins cel mai mare NIVEL din istoria sa

Sursa foto: X
Premierul Marcel Ciolacu face o scurtă trecere în revistă a măsurilor politice care s-au transformat în fapte concrete. Potrivit acestuia, rata anuală a inflației a scăzut la 6,6%, de la 7,7%, cât s-a înregistrat în februarie 2024. De asemenea, PIB-ul României a atins cel mai mare nivel din istoria sa.
Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, face o scurtă recapitulare a efectelor creșterii investițiilor asupra economiei românești. Potrivit datelor publicate, rata anuală a inflației a scăzut la 6,6% în martie, de la 7,2% în februarie, PIB-ul României a ajuns în 2023 la cel mai mare nivel din istoria țării, peste 1600 mld lei și numărul românilor aflați în sărăcie extremă  a scăzut cu 855.000 în 2023 față de 2022.
Datele oficiale demonstrează că viziunea propusă românilor la preluarea mandatului de premier a fost una corectă. Investițiile cresc economia și, în mod special, investițiile în infrastructura mare reprezintă soluția pentru reducerea decalajelor în zonele mai puțin dezvoltate.În paralel, așa cum am promis, principalul obiectiv al guvernării a fost creșterea puterii de cumpărare, mai ales pentru cei cu venituri reduse.
Premierul Ciolacu adaugă și faptul că măsurile impuse au contracarat creșterile tarifelor la utilități și prețurile alimentelor de bază. Concomitent, s-a intervenit asupra salariilor prin creșterea veniturilor angajaților(creșterea salariului minim) și pensionarilor, precum și emiterea de vouchere pentru plata utilităților și alimentelor, a mai spus Marcel Ciolacu.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: