Skip to content
" "
Puterea Știrilor Video

Marcel Ciolacu, propunerea PSD de premier? Florin Manole (PSD): Este o discuție care rămâne deschisă!

PS news

Invitat în studioul Puterea Știrilor, social-democratul Florin Manole a vorbit despre planurile formațiunii politice de după demiterea Guvernului Orban prin moțiune de cenzură. Întrebat dacă Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, ar putea fi propunerea partidului de premier, Florin Manole a evitat să ofere un răspuns clar, însă a precizat că social-democrații vor avea un cuvânt greu de spus în această chestiune.

„Suntem departe de discuția privind viitorul premier, după ce moțiunea de cenzură va trece. Din câte știu eu, nu au avut loc discuții pe oameni. O astfel de discuție în acest moment este atât de prematură încât ar putea fi comparată cu discuția despre blana ursului din pădure. Hai să vedem dacă sunt suficienți parlamentari și suficiente partide care vor ca acest Guvern (n.r-Guvernul Orban) să plece. Noi vrem, cred că și PRO România vrea, înțeleg că și domnul Tăriceanu vrea. Dacă mai vrea și UDMR și vor dori și minoritățile, cred că deja se strâng voturile. Haideți să vedem că toată lumea e angajată în acest demers, după care sigur că trebuie avută și o discuție în legătură cu ce urmează. Nu vrem să ajungem în situația pe care a gestionat-o atât de prost Ludovic Orban, care le-a promis domnului Tăriceanu și domnului Barna lucruri opuse, orice numai să voteze împotriva Guvernului PSD, ca mai apoi să le dea plasă tuturor. 

Asta este o întrebare foarte bună pentru Marcel Ciolacu (n.r- dacă va fi propunerea PSD de premier). Eu cred că primul lucru important atunci când vorbim de o persoană și de o funcție publică este ca acesta să vrea. Nu l-am auzit pe Marcel Ciolacu să vrea să fie prim-ministru. Nu știu dacă vrea sau nu, dar asta este o discuție care rămâne deschisă. PSD va avea un cuvânt greu de spus despre viitorul de după picarea Guvernului Orban. Așa ar fi și firesc, am fi cel mai mare partid de opoziție și este important să avem cel mai greu cuvânt de spus, dar o să ne respectăm și partenerii”, a declarat social-democratul Florin Manole.

PSD, în căutarea unui nou premier

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că partidul pe care îl conduce va depune o moțiune de cenzură a doua zi după ce starea de alertă încetează. Potrivit liderului interimar al PSD, partidul se bazează la această oră pe 202 voturi, din cele 233 voturi necesare pentru demiterea Guvernului Orban.

Cu ce nume de premier vor veni social-democrații este, însă, o mare surpriză. Printre numele de premier vehiculate în PSD se regăsește Sorin Grindeanu, actualul președintele ANCOM. Totodată, sunt voci în PSD care susțin că Marcel Ciolacu ar trebui să fie propunerea de premier, având în vedere că el ar fi artizanul succesului moțiunii de cenzură. De altfel, invitat la TVR marți seara și întrebat dacă el va fi propunerea de premier, Ciolacu a evitat un răspuns clar, dar nici nu a negat.

O să discutăm în interior. Haideţi să depunem moţiunea – am anunţat că o depunem, e o certitudine, indiferent ce spun anumiţi colegi sau analişti, că sunt eu înţeles -, asta e treaba opoziţiei, să depună moţiune de cenzură.

Categoric, în momentul în care va trece moţiunea, PSD va avea o alternativă şi un program economic, pe termen scurt, până la alegeri, coerent şi explicat atât preşedintelui, cât şi românilor”, a afirmat liderul social-democrat.

Marcel Ciolacu a mai prezentat o variantă interesantă, cea a Guvernului de uniune națională, respinsă, însă, de președintele Klaus Iohannis.

 

" "

1 comentariu la “Marcel Ciolacu, propunerea PSD de premier? Florin Manole (PSD): Este o discuție care rămâne deschisă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *