Marcel Ciolacu: Protecția socială, în acest moment, a fost folosită ca un business

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a transmis un mesaj de recunoștință către ONG-urile care au avut un rol esențial în dezvăluirea abuzurilor din sistemul de asistență socială și, în plus, au decis să se implice activ în reformarea acestui sistem.

Potrivit președintelui PSD, reformarea mentalității și abordării din zona socială reprezintă o provocare pe termen lung, indiferent de măsurile luate în prezent.

„Vreau să le mulțumesc ONG-urilor care nu doar au devoalat abuzurile din sistemul de asistență socială, dar care se și implică acum în reforma acestui sistem. Este evident faptul că statul român are nevoie de ajutor. Procesul de schimbare a mentalității și a abordării, mai ales în zona socială, va fi unul de lungă durată, indiferent de măsurile pe care o să le luăm noi”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a făcut o critică aspră asupra situației actuale, afirmând că protecția socială a fost transformată într-o afacere și că există semne clare de corupție instituțională.

„Protecția socială, în acest moment, a fost folosită ca un business. Mai mult, este clar că vorbim de corupție instituțională. Vorbim de încrengături locale, astfel încât businessul să fie cât mai profitabil”, a mai spus el.

În lumina acestor aspecte, președintele PSD a anunțat că partidul său va depune o ordonanță de urgență până la data de 31 august pentru a schimba sistemul de control și autorizare a centrelor de asistență socială.

„De aceea, până în 31 august, trebuie să venim cu o ordonanță de urgență, prin care să schimbăm sistemul de control și de autorizare a centrelor de asistență socială. Trebuie să închidem în primul rând capitolul de abuz și de pierderi de vieți omenești, pentru că despre asta vorbim!”, a conchis premierul României

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: