Marcel Ciolacu: Războiul din Ucraina nu se va încheia în acest an

marcel-ciolacu
Sursa foto: INQUAM / Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu este de părere că războiul din Ucraina nu se va încheia anul acesta, „cu certitudine”. Analizând situația actuală de pe front, Ciolacu a afirmat că „suntem într-o zonă a unui război rece” și că niciuna dintre părți nu dorește să cedeze.

Este evident că nici președintele Zelenski, nici dictatorul Putin nu vor să cedeze, fiindcă vor pierde intern, în primul rând. Suntem într-o zonă a unui război rece. Totuși, niciuna dintre de părți nu atacă mai mult, e un război de uzură.

Întrebat dacă acest război se va încheia în acest am, Ciolacu a răspuns: Nu, cu certitudine nu! Este un război care va mai dura.

Șeful Executivului a reamintit că România va sprijini Ucraina, un popor greu încercat de conflictul armat, pentru că „avem o datorie morală”. ”Ucrainenii nu sunt dușmanii noștri”, a mai spus prim-ministrul.

Avem o datorie morală, în acest moment, de a susține Ucraina. Eu nu spun că trebuie să participăm pe front, nu spun că trebuie să alimentăm războiul din Ucraina, dar să ajuți un popor prieten, când le mor copiii, când aproape jumătate din populație i-a fugit din țară, când mor sute de mii de ucrainieni să-și apere țara, eu să le refuz un ajutor de a fi sustenabili singuri, economic?

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: