Marcel Ciolacu, reacție la amenințările Rusiei de A ARUNCA ÎN AER podul Galați-Giurgiulești

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, despre amenințarea guvernatorului din Herson, cum că armata rusa va lovi podul de la Giurgiulești, că a fost una „de testare” și era obligatoriu ca statul român să aibă o reacție.

Întrebat de jurnaliști dacă amenințarea guvernatorul Hersonului este una reală și dacă are România de ce să își facă griji, premierul Marcel Ciolacu a spus că acum se vede cât de importantă este apartenența României la NATO.

„Acum vedem cât de importantă este apartenența noastră la NATO.

Mai vedem anumiți lideri politici care vin și propun românilor să ieșim din Uniunea Europeană, uitând că de la Uniunea Europeană am avut peste 54 de miliarde de euro până acum, care se regăsesc în infrastructura și dezvoltarea acestei țări, uităm cât de important este NATO și umbrela NATO în acest moment, mai ales într-o criză de securitate regională majoră în întreaga Europă, având un conflict în Europa în anul 2023.

Poate când îi mai vedeți că exprimă astfel de păreri îi întrebați ce vor pune în loc, poate au ei alte concepte”, a spus Ciolacu.

Premierul consideră că a fost vorba doar de o amenințare „de testare”.

„O amenințare care cred că e doar de testare și era obligatoriu ca statul român să aibă o reacție.

Am văzut că a avut și Ministerul de Externe, am avut și eu în calitate de premier, dar și ca român.

Avem obligația de a oferi securitate și Republicii Moldova. Vă reamintesc că în Republica Moldova trăiesc români, la fel ca și mine și la fel ca și dumneavoastră”, a mai spus Ciolacu.

Guvernatorul Hersonului, Vladimir Saldo, a amenințat că armata rusa va lovi podul de la Giurgiulești ca răspuns la atacul ucrainenilor asupra unui pod care leagă regiunea ucraineana Herson de Crimeea.

„Coordonatele podurilor din regiunea Odesa, din Giurgiulești în Moldova, care a fost în componenta Ucrainei, dar a fost transmisă pe Dunăre de regimul Iușcenko, toate aceste coordonate sunt cunoscute și în curând va fi un răspuns destul de serios”, a spus Saldo.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL