Marcel Ciolacu replică funcționarilor care cer mai mult de 10% la salariu: „Domnule, atât se poate în acest moment”

Sursă foto: Facebook / Marcel Ciolacu

Atât se poate în acest moment, a spus premierul Ciolacu despre majorării salariale pe care le oferă Guvernul doar unor categorii de bugetari.

În privinţa majorărilor salariale cu 10% aprobate joi de Guvern, atât se poate în acest moment, a declarat joi seară Marcel Ciolacu, explicând că faptul că „echilibrul macroeconomic este unul foarte fragil”.

El a fost întrebat la România TV despre „tentativa de grevă” de la Guvern a angajaţilor din aparatul de lucru al Executivului, pe tema salarizării, transmite Agerpres.

„Am auzit şi eu acum că am ameninţat, nu am ameninţat pe nimeni. Cred că sunt un om de bună-credinţă, ţin la acest lucru. Domne’, au fost vreo doi ani de guvernare de dreapta, până să intre PSD la guvernare, când nu s-a dat nicio mărire de pensii, nu s-a respectat legea cu indicele de inflaţie, o singură dată cred că s-a mărit vreo 40 de lei. (…) S-au făcut împrumuturi de am ajuns la un deficit de 9,4%, se împrumutau 100 de lei, se investeau 50 de lei, 50 de lei plecau pe consum. Nu s-a întâmplat nimic. Când am intrat la guvernare, în afară de criza pandemică, de criza energetică (…) nu s-a întâmplat nimic. Am venit la guvernare, s-a respectat legea cu pensiile, s-a dat atunci un one-off, s-au mărit salariile la bugetari”, a spus premierul.

Marcel Ciolacu a explicat că a intervenit şi o scădere a nivelului de trai, având în vedere indicele crescut al inflaţiei, dar situaţia s-a schimbat după intrarea PSD la guvernare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: