Marcel Ciolacu: Salut reîntoarcerea în România a cetăţeanului român răpit în Burkina Faso

Marcel Ciolacu
sursa foto: Guvernul României/ FACEBOOK

Premierul Marcel Ciolacu a salutat, miercuri, eliberarea românului Iulian Gherghuş care a fost răpit în anul 2019 în Burkina Faso şi a adăugat că acest lucru a fost posibil cu efortul instituţiilor din ţara noastră, cât şi cu sprijinul partenerilor externi.

„Salut reîntoarcerea în România a cetăţeanului român răpit în Burkina Faso. Acest lucru a fost posibil prin efortul constant al tuturor instituţiilor româneşti cu responsabilităţi în domeniu şi cu sprijinul partenerilor noştri externi. Mulţumiri tuturor!”, a scris Marcel Ciolacu, miercuri pe Twitter.

Ministerul Afacerilor Externe a precizat, miercuri, referitor la demersurile permanente efectuate de către Celula de criză interinstituţională, constituită din MAE şi instituţiile competente, în rezolvarea situaţiei cetăţeanului român Iulian Gherguţ, răpit în Burkina Faso, că acesta a fost eliberat şi se află, la acest moment, în siguranţă, pe teritoriul României.

În 2019, românul Iulian Gherguţ, care lucra ca agent de securitate la o mină de mangan din Tambao, în nordul statului african Burkina Faso, şi care a fost răpit în 2015, era ostatic al grupării islamiste Al-Mourabitoun, alături de alţi cetăţeni străini, scria AFP în urmă cu patru ani, publicând informaţia în contextul unor noi răpiri care avuseseră loc în acea perioadă.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL