Skip to content
Politică

Marcel Ciolacu: Situaţia în Moldova a degenerat, alegerile anticipate ar fi o soluţie pentru stabilitate

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu,  consideră că situația din Republica Moldova a degenerat într-o criză constituțională, ce nu-și mai găsește rezolvarea în actualul context politic.

Acestea fiind spuse, al treilea om în statul român susține că această criză ar putea degenera într-o manieră indezirabilă, motiv pentru care, în opinia sa, alegerile anticipate de pe 6 septembrie sunt o soluție pentru a aduce stabilitate în Republica Moldova.

Situația în Republica Moldova a degenerat în ultimele zile într-o criză constituțională care nu-și mai găsește rezolvarea în actualul context politic. Această criză poate degenera și acest lucru nu este de dorit. Cred că alegerile anticipate de pe 6 septembrie sunt o soluție pentru a aduce stabilitate în Republica Moldova. Un nou Parlament votat de către cetățeni poate învesti un guvern cu mai multă susținere”, a scris social-democratul, pe pagina sa de Facebook.

Reacția lui Marcel Ciolacu vine în contextul în care mai multe state occidentale și-au manifestat deja susținerea față de Parlamentul Republicii Moldova, dar și față de Guvernul Maia Sandu, format pe o majoritate ACUM + PSRM. Totuși, președintele Camerei Deputaților vrea dizolvarea Legislativului de la Chișinău și reconstruirea sa prin alegeri anticipate, scrie b1.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *