Marcel Ciolacu: Soliditatea unui stat se poate măsura inclusiv prin nivelul de antisemitism

marcel-ciolacu
Sursa foto: Captură video

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi, în cadrul ceremoniei dedicate introducerii la nivel naţional a predării disciplinei „Istoria Evreilor. Holocaustul”,că soliditatea unui stat se poate măsura inclusiv prin nivelul de antisemitism, xenofobie, discriminare şi rasism iar statul nu trebuie să tolereze discursul urii şi teoriile conspiraţioniste, din ce în ce mai răspândite în mediul online.

El a mai spus că prin Legea nr. 276, disciplina „Istoria Evreilor. Holocaustul” a fost inclusă în planurile-cadru ale învăţământului liceal şi profesional ca parte a trunchiului comun, începând cu anul şcolar 2023-2024 iar această măsură reflectă, fără echivoc, voinţa politică transpartinică şi civică de promovare a educaţiei despre Holocaust, dar şi de consolidare a rezilienţei tinerilor şi a societăţii în ansamblu.

”Am plăcerea de a mă adresa dumneavoastră într-un moment cu o semnificaţie aparte pentru societatea românească de azi şi de mâine, respectiv introducerea, la nivel naţional, a predării disciplinei „Istoria Evreilor. Holocaustul”. Holocaustul, această tentativă fără precedent de exterminare a populaţiei evreieşti din Europa, a trecut dincolo de graniţele geografice şi a afectat toate segmentele societăţii. România nu a fost ferită de efectele tragice ale legăturilor dintre nazism şi fascismul românesc, fiind deopotrivă martora prăbuşirii valorilor şi a dezintegrării instituţiilor. Tocmai de aceea, avem datoria morală de a susţine şi de a promova educaţia privind istoria evreilor şi a Holocaustului”, a spus premierul în discurs.

Marcel Ciolacu a afirmat că, după cum este cunoscut, la finele anului 2021, prin Legea nr. 276, disciplina „Istoria Evreilor. Holocaustul” a fost inclusă în planurile-cadru ale învăţământului liceal şi profesional ca parte a trunchiului comun, începând cu anul şcolar 2023-2024.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: