Skip to content
Politică

Marcel Ciolacu spune că s-ar bucura ca viitorul președinte al României să fie o doamnă și anunță că o susține pe Gabriela Firea: Dar la primărie

Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi, la Focşani, că Gabriela Firea, fost primar general al Capitalei, acum ministrul Familiei, nu poate candida și pentru un nou mandat la Primăria Bucureștiului, și la prezidențiale, deoarece ambele alegeri sunt în același an.

Ciolacu a mai afirmat că, din discuțiile pe care le-a avut cu Firea, a înțeles că aceasta își dorește un nou mandat la Primăria Capitalei, iar el o susține.

„Şi eu m-aş bucura că viitorul preşedinte al României să fie o doamnă. Era o discuţie, un discurs al domnului secretar general PSD în faţă doamnelor. Presupun că a dorit să fie mai binevoitor ca de obicei. Dacă dna Gabriela Firea doreşte să candideze întâi în interiorul partidului pentru a accede la această funcţie (de preşedinte al României – n.r.), eu nu am decât să mă bucur.

Singura problema că va trebui şi noi, cu colegii şi cu dânsa, pentru că e preşedinta organizaţiei Bucureşti, să găsim un candidat pentru Bucureşti. Încă nu au fost discuţii clare cine…. Toate alegerile sunt în acelaşi an, 2024, deci e clar că va fi candidatul şi locul. Discuţiile mele cu dna Firea au fost că doreşte un nou mandat şi eu personal şi colegii o susţinem pe dna Gabriela Firea pentru un nou mandat la Primăria Generală”, a explicat Ciolacu.

Stănescu o promovează pe Firea pentru Cotroceni

De cealaltă parte, cu doi ani înaintea alegerilor prezidențiale, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a dat startul la promovarea candidaților pentru scaunul de la Cotroceni. „M-ar bucura foarte tare dacă ar fi o femeie din rândul dumneavoastră (n red. candidată la președinție)”, a declarat Stănescu, la braț cu Gabriela Firea într-o întâlnire a femeilor social-democrate.

Paul Stănescu-Gabriela Firea/ Inquam Photos / Octav Ganea

„Pe mine m-ar bucura foarte tare dacă ar fi o doamnă din rândul dvs, că bărbații am văzut ce au făcut în ultimii 30 de ani, mai ales la ultimii doi președinți. Și nu mi-e frică s-o spun, cred că o doamnă ar aduce un echilibru mult mai mare în societatea românească (…) În politică nimic nu se dă, totul se ia. Că ești bărbat, că ești femeie. Sigur că bărbații sunt mai misogini, dar știm lucrurile astea. Dar pentru asta trebui să vă bateți”, a declarat Paul Stănescu, la întâlnirea femeilor social-democrate.

În PSD ar exista mai multe opțiuni pentru o candidatură la alegerile prezidențiale din 2024, cele mai bine cotate nume, potrivit sondajelor de opinie recente, fiind cele ale lui Mircea Geoană, Alexandru Rafila, Marcel Ciolacu și Gabriela Firea.

CITIȚI ȘI: ANALIZĂ Portret de prezidențiabil. Cine ar putea fi principalii candidați în cursa pentru Cotroceni din 2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *