Marcel Ciolacu spune că va dezvolta economia prin „patriotism economic” când ajunge la guvern

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că „viziunea PSD privind guvernarea se referă la dezvoltare prin patriotism economic, adică prin investiții și producție aici, în România”, el adăugând că săptămâna aceasta au fost aprobate 2,2 miliarde de lei ajutor de stat pentru 19 proiecte de investiții cu impact major în economie prin schema derulată de Ministerul Finanțelor.

„Viziunea PSD privind guvernarea se referă la dezvoltare prin patriotism economic, adică prin investiții și producție aici, în România! 19 proiecte de investiții în valoare de 6,4 miliarde de lei, din care 2,2 miliarde ajutor de stat, au fost aprobate săptămâna aceasta prin schema de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie derulată de Ministerul Finanțelor (HG 807). Acestea înseamnă în fapt un efect triplu de multiplicare în economie și peste 4 mii de noi locuri de muncă care vor fi create”, menționează liderul PSD.

El arată că „vom contribui astfel la dezvoltarea unor industrii competitive în România: industria auto, industria materialelor de construcții, industria alimentară, industria IT, industria farmaceutică, activități de asistență spitalicească și fabricarea produselor din cauciuc”, scrie Agerpres.

Președintele PSD subliniază că „aceasta este singura cale structurală de a atinge cele trei mari obiective ale guvernării: 1. creștere economică prin producție și investiții în România; 2. stoparea creșterii prețurilor și refacerea puterii de cumpărare; 3. crearea de locuri de muncă mai multe și mai bine plătite”.

„Am promis că vom trece de la economia bazată pe consum de bunuri din import la economia bazată pe producție aici, în România. În 2023 și 2024 vom întoarce în economie și pentru populație 8-10% din PIB, de 5 ori mai mult decât în timpul guvernărilor anterioare”, mai afirmă Marcel Ciolacu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: