Skip to content
Alegeri

Marcel Ciolacu: Sunt excluse alegerile parlamentare pe 6 decembrie. Iohannis şi Guvernul au scăpat pandemia de sub control

Inquam Photos/George Călin

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat miercuri seara că alegerile parlamentare sunt excluse pentru data de 6 decembrie, având în vedere numărul mare de infectaţi cu coronavirus. Liderul social-democrat a declarat că luni încep discuțiile, în Parlament, despre amânarea alegerilor, ținând cont și de ultima decizie a CCR, care a decis că Parlamentul și nu Guvernul stabilește data legislativelor.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a declarat la România TV că trebuie să fie un Parlament legitim, iar Iohannis şi guvernul actual au scăpat pandemia de sub control. „Am avut din nou noroc. Nu sunt pozitiv. O să ne încerce în continuare, la un moment dat o să ni se termine şi norocul. Din punctul meu de vedere Preşedintele şi guvernul lui au scăpat pandemia de sub control. La 4.000 de cazuri pe zi sunt excluse alegerile parlamentare. Trebuie să avem un Parlament legitim, nu voteză doar câţiva români. Cum poate fi un Parlament legitimi când oamenii nu vin la votare.

Azi a venit motivarea de la CCR. Nu am intervenit niciodată să comentez despre decizia CCR. Avem de gând să facem de data asta ceva. Noi vrem să vorbim în primul rând cei din Guvern, să facem un plan. Avem proiectul de act normativ despre amânarea alegerilor. Eu aş invita în primul rând Guvenrul să ne explice.„, a declarat Marcel Ciolacu.

Alegerile la Sectorul 1 trebuie anulate

Liderul PSD a mai declarat că alegerile locale de la Sectorul 1 ar trebui anulate. Acesta a pus întrebarea ce s-ar fi întâmplat dacă situaţia era similară pe vremea unui premier PSD. „Nu s-a întâmplat niciodată în România aşa ceva. Un preşedinte de birou electoral să prezinte aşa ceva. Am înceredere că justiţia va lua decizia cea mai bună. Alegerile la sectorul 1 trebuie anulate. E atributul MAI. Dacă s-ar fi întâmplat aşa ceva pe vremea unui premier PSD, ce ar fi făcut Iohannis„, a adăugat Ciolacu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *