Skip to content
Politică

Marcel Ciolacu susţine că PSD e singurul partid fără penali pe liste: Daniel Tudorache nu va fi validat în viitorul Parlament

Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu afirmă că social-democraţii sunt de acord cu iniţiativa „Fără penali în funcţii funcţie”, mai ales că PSD este singurul partid care nu are pe liste persoane condamnate sau trimise în judecată. Despre Daniel Tudorache, fostul primar al Sectorului 1, Ciolacu afirmă că nu va fi validat de viitorul Parlament, chiar dacă  se află pe un loc eligibil, din moment ce acesta nu mai este membru PSD.

„La camera Deputaților am decis să votăm proiectul. E la Senat, nu poate fi pus pe ordinea de zi, pentru că activitatea e blocată ca să nu se dubleze alocațiile. Am zis public că sunt de acord. V-aţi uitat pe listele PSD? E curăţenie cap-coadă. Eu am anunţat înainte de a face listele că nu va fi niciun candidat condamnat sau trimis în judecată. Cu toate că cei trimişi în judecată au prezumţia de nevinovăţie. Domnul Tudorache a început o anchetă asupra sa după ce s-au întocmit listele. Am avut o discuţie cu domnia sa. Tot respectul pentru decizia sa. În acest moment, domnul Tudorache nu mai este membru PSD şi nu mai este preşedintele organizaţiei Sector 1. Domnul Tudorache nu va fi validat de viitorul Parlament pentru că prima regulă este să fii membru al PSD. Domnul Tudorache nu mai este. Deci se pot găsi soluţii când există bună-credinţă şi chiar îl felicit pe domnul Tudorache. Este o decizie curajoasă. Nu s-a cramponat de această funcţie. Mai puteţi să-mi daţi un alt exemplu de la un alt partid? Să îl întrebați pe domnul Orban câți condamnați are PNL pe listele la parlamentare„, a declarat Marcel Ciolacu, într-un interviu.

Amintim că fostul primar al Sectorului 1 al Capitalei Dan Tudorache este cercetat sub control judiciar pe cauţiune pentru infracţiuni asimilate corupţiei şi spălare de bani. Sâmbătă dimineaţa, la ieşirea de la audieri, apărătorul fostului edil a precizat că este vorba despre două dosare – unul care vizează achiziţiile de tablete, care, din punctul său de vedere, „au fost complet legale„, iar în celălalt „sunt aşa-zise fapte foarte vechi, de undeva din anii 2006 – 2007”. La DNA a fost audiată de procurori şi fosta soţie a lui Dan Tudorache şi încă o persoană, după cum a precizat avocatul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *