Skip to content
Politică

Marcel Ciolacu: Trebuie să folosim experienţa sectorului privat pentru a aplica şi la stat măsuri concrete de debirocratizare

Inquam Photos/Octav Ganea

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit, marţi, cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR), întrevedere în cadrul căreia au fost discutate modalităţile concrete prin care PSD poate transpune la nivel legislativ priorităţile mediului de afaceri, ca parte a efortului de sprijinire a sectorului privat în contextul pandemiei şi crizei economice.

A fost stabilit un mod de lucru comun la nivel de experţi, dar şi în comisiile de specialitate din Parlament, fiind trecute în revistă o serie de proiecte legislative în domeniul sănătăţii, educaţiei, agriculturii sau turismului, asupra cărora PSD şi CDR vor avea consultări şi puncte de vedere comune, precizează PSD într-un comunicat.

Pandemia a dezvăluit cel mai bine vulnerabilităţile cu care se confruntă statul în acest moment. Şi cred că una dintre problemele majore care au stat în calea unei reacţii mai rapide la problemele generate de criză a fost administraţia greoaie. De aceea, consider că trebuie să folosim experienţa sectorului privat pentru a aplica şi la stat măsuri concrete de debirocratizare, transparentizare şi digitalizare. Este singura variantă pentru ca statul să nu mai fie doar reactiv, ci să prevină anumite probleme şi crize din societate„, a declarat Marcel Ciolacu.

Potrivit sursei citate de Agerpres, reluarea dialogului constructiv cu mediul de afaceri, inclusiv cu sectorul IMM şi patronatele, face parte din strategia de reconstrucţie şi deschidere a partidului către toate zonele societăţii, alături de sindicate şi organizaţiile neguvernamentale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *