Marcel Ciolacu: Un proiect foarte important ce va fi adoptat azi în şedinţă este noul Cod Silvic

Sursa: news.ro

Premierul Marcel Marcel Ciolacu a declarat, joi, că un proiect foarte important ce va fi adoptat azi în şedinţa Executivului este noul Cod Silvic, ministrul Mediului, Mircea Fechet, arătâne că este primul Cod după 2008 adoptat în conformitate cu prevederile Srategiei Naţionale pentru Păduri 2030.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat în şedinţa de Guvern că un proiect foarte important ce va fi adoptat azi în şedinţă este noul Cod Silvic.

”Este un act esenţial pentru creşterea suprafeţelor împădurite ale României. Vrem să prevenim şi să combatem tăierile ilegale şi furtul de lemne prin pedepse mai aspre”, a arătat premierul.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a afirmat în şedinţă că este vorba de un proiect foarte important pentru reformarea sistemului de gospodărire a pădurilor şi a modului de monitorizare şi control a exploatărilor forestiere.

”E vorba de noul Cod Silvic, o lege mult aşteptată, e primul Cod după 2008 adoptat în conformitate cu prevederile Srategiei Naţionale pentru Păduri 2030, pe care am adoptat-o în Guvern în anul 2022. Atât Strategia cât şi Codul au fost finanţate prin PNRR şi reprezintă jaloane pe care statul român şi le-a asumat”, a mai spus Fechet.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL