Marcel Ciolacu: Vom găsi soluții pentru creșterea competitivității companiilor din industria auto

Sursa foto: Marcel Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu a declarat la Sibiu că, în perioada următoare, vor fi găsite soluţii pentru sprijinirea companiilor care activează în industria auto. 
Şeful Guvernului a efectuat o vizită la fabrica Marquardt Schaltsysteme din Sibiu, context în care a subliniat că dintre primii 100 de exportatori din România, 50 sunt ori producători de componente pentru industria auto, ori producători de autoturisme, el evidenţiind că în afară de cele două mari uzine de asamblare de la Piteşti şi Craiova, Automobile Dacia şi Ford Otosan, s-a dezvoltat o întreagă industrie.
„La compania pe care am vizitat-o, unde ne-am văzut cu mai mulţi oameni de afaceri din mai multe domenii, exportul este de 100%. Exportul acestui domeniu de activitate reprezintă în jur de 30 de miliarde de euro anual. Cu adevărat, din cauza timpului totuşi limitat, nu am avut timp să acoperim întreaga agendă, dar sunt ferm convins că în perioada următoare vom comunica direct şi vom găsi cele mai bune soluţii ca să crească competitivitatea acestor companii. Este o zonă industrială foarte dezvoltată la Sibiu şi dorim în continuare, mai ales că deja s-a spart gheaţa şi avem primul ajutor de stat însumat de aproape 100 de milioane de euro la o companie care îşi desfăşoară activitatea la Oradea. Cred că acesta este cel mai bun exemplu şi asta am promis: o reindustrializare a României”, a afirmat premierul.

Marcel Ciolacu a mai spus că este îngrijorat de balanţa comercială a României, afirmând că deşi aceasta a fost redusă cu aproape patru miliarde de euro, s-ar putea face mult mai mult.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: