Marcel Ciolacu vrea NOI reguli pentru foștii șefi ai serviciilor secrete

Sursa foto: Inquam Photos/ George Calin

Marcel Ciolacu vrea noi reguli pentru foștii șefi ai serviciilor secrete, cere ca CSAT să decidă un set de reglementări pentru șefii din serviciu care ies din sistem, însă așteaptă ca această propunere să vină din partea președintelui. De cealaltă parte, Nicolae Ciucă susține că premierul, având funcția de vicepreședinte al CSAT, poate propune teme de discuție în cadrul ședințelor. Foștii generali ai SRI, Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, sunt cercetați de DNA pentru că ar fi promis intervenții în justiție mascate în contracte de consultanță. 

Un precedent creat și eu, consider eu nu am nicio n-am niciun atribut de a chema toți directorii ai serviciilor la Guvern pe această temă. Acesta atribut îl are ori președintele în cadrul instituțional, în CSAT, ori Parlamentul României, în cazul în care se discută modificări a legii siguranței naționale. Asta am și spus. Ca să o lămurim, trebuie să o discutăm instituțional, a spus Ciolacu.

De cealalaltă parte, Nicolae Ciucă susține că premierul, având funcția de vicepreședinte al CSAT, poate propune teme de discuție în cadrul ședințelor.

Ciolacu este premier și în același timp vicepreședinte al Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Ca atare, poate să propună teme de dezbatere în interiorul CSAT. CSAT-ul poate să ia o hotărâre, doar că CSAT-ul nu poate să legifereze orice decizie a CSAT-ului. Orice hotărâre ulterior trebuie să fie complementată cu o hotărâre de guvern, cu o ordonanță de urgență sau un proiect de lege care să fie aprobat în Parlament. Ca atare, după decizia, după dezbaterea și decizia din CSAT trebuie să revină către Guvern sau Parlament, a declarat Nicolae Ciucă la Digi 24.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: