Skip to content
Politică

Marcel Vela: Am încercat să obţinem mai mult timp şi pentru românii care se află în proximitatea secţiilor de votare

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a afirmat, duminică seară, că Ministerul a făcut demersurile pentru a permite tuturor celor aflaţi în apropierea secţiilor de votare să-şi exprime votul, dar ”reprezentanţii partidelor din BEC (PSD & Co) NU au fost de acord”. ”Frica de VOT înseamnă frica de Democraţie”, afirmă Vela.

”Am primit acum câteva minute răspunsul la solicitarea pe care am adresat-o Biroului Electoral Central, referitoare la posibilitatea acceptării la VOT a tuturor compatrioţilor care se vor afla în faţa secţiilor de votare la ora 21:00. Din păcate, reprezentanţii partidelor din BEC (PSD & Co) NU au fost de acord! Biroul Electoral Central era singurul care putea decide în acest caz, dar, din păcate, demersul MAI nu a fost înţeles”, a transmis, Marcel Vela, duminică seară.

Ministrul de Interne a precizat că MAI a ncercat ”să obţină mai mult timp şi pentru românii care se află în proximitatea secţiilor de votare, pentru a vota la ora 20:59, aşteptând de minute bune ca să-şi exercite un drept constitutional”.

”Era nevoie de această prelungire şi fiindcă scrutinul de astăzi a fost altfel, s-a desfăşurat în condiţii foarte complicate atât pentru organizatori, cât şi pentru alegători, păstrându-se distanţa şi aplicând-se măsurile sanitare specifice pentru protejarea sănătăţii. Frica de VOT înseamnă frica de Democraţie”, a afirmat Vela.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *