Skip to content
Politică

Marcel Vela dezvăluie motivul amânării audierii lui Carmen Dan: Le-a fost teamă de doamna Cliseru! EXCLUSIV

Audierile de marţi din Comisia de apărare din Senat pe tema violenţelor din 10 august, din Piaţa Victoriei, au fost scoase de pe ordinea de zi, la propunerea reprezentanţilor PSD – ALDE, care i-au reproşat preşedintelui Comisiei, liberalul Marcel Vela, că nu i-a consultat când a decis invitarea la comisie a autorităţilor implicate în evenimente.

CITIȚI MAI MULTE AICI: Răsturnare de situație în scandalul protestului diasporei. Audierile lui Carmen Dan și Clișeru, anulate

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura marți cu președintele Comisiei pentru apărare Marcel Vela pentru a oferi o reacție la ceea ce s-a întâmplat astăzi la întrunire. Astfel, liberalul transmite că PSD „a blocat aflarea adevărului cu privire la evenimentele din data de 10 august 2018”, deoarece aveau o teamă în legătură cu ceea ce ar fi putut spune Prefectul Capitalei Speranța Cliseru. Cei de la PSD-ALDE au refuzat chiar și o întâlnire neoficială „la o apă și o cafea” cu doamna Cliseru.

„Ca și în 27 august și astăzi în 4 septembrie PSD a blocat aflarea adevărului cu privire la evenimentele din data de 10 august 2018

În primul rând cred că au avut o teamă vis-a-vis de ceea ce ar putea spune doamna Speranța Cliseru, iar în această situație când au văzut că a venit Prefectul Capitalei, când noi totuși chiar dacă am văzut că au încercat să boicoteze ordinea de zi scoțând acel punct cu audierile, am spus că putem rămâne la o apă și o cafea cu doamna Cliseru să stăm de vorbă chiar și neoficial. Reacția lor a fost de a părăsi sala de ședință astfel încât să nu mai fie cvorum și discuțiile să nu mai poată avea un caracter oficial”, a spus senatorul PNL.

Întrebat ceea urmează să facă, Marcel Vela a menționat că va continua să se bată pentru aflarea adevărului de pe 10 august, nu pentru interese personale sau de partid, ci pentru România. În situația în care cei de la PSD-ALDE nu au rămas până la sfârșitul ședinței pentru a se aproba ordinea de zi a comisiei pentru săptămâna viitoare, președintele Comisiei pentru apărare a anunțat că este nevoie să fie convocată o nouă întrunire pentru a fi aprobată, pentru ca audierile să aibă loc săptămâna viitoare.

„Voi încerca împreună cu membrii biroului care conduc această comisie să îi convoc la o ședință astfel încât să decidem pentru ca data viitoare să punem pe ordinea de zi, așa cum am încercat și astăzi. După ce am scos de pe ordinea de zi, ei găsind tot felul de tertipuri procedurale, am fost de acord ca să completăm ordinea de zi cu un punct diverse unde să aprobăm împreună pentru data viitoare o altă audiere, mai ales că Ministerul Afacerilor Interne nu s-a obosit să trimită raportul pe care îl solicitasem încă din 24 august. Practic, fizic, nu a fost timp suficient pentru a fi studiat de toți cei 13 senatori, el având un caracter clasificat. Tocmai pentru a avea acces absolut toți colegii de la toate partidele să îl citească, eram de acord ca pe săptămâna viitoare să aprobăm astăzi audierea. Era o amânare de o săptămână. Dânșii nu au vrut să rămână până la sfârșitul ședinței pentru a abroba acest lucru, iar în consecință voi convoca biroul comisiei cât mai urgent pentru a aproba pe săptămâna viitoare ordinea de zi a comisiei

Eu mă voi bate în continuare deoarece nu mă bat pentru mine ca senator, nu mă bat pentru PNL ci mă bat pentru România. Românii sunt îndreptățiți adevărul în legătură cu ceea ce s-a întâmplat pe 10 august. Inclusiv PSD ar trebui să fie interesat să închidă acest subiect și să aflăm ceea ce s-a întâmplat atunci. Mai mult, pentru că în aria de competență a comisiei intră tot ceea ce s-a întâmplat atunci suntem obligați ca parlamentari, indiferent de culoarea politică să găsim cauzele acestui efect dezastruos pentru imaginea României în exterior, astfel încât putem completa, amenda, legile care stau la baza unei asemenea intervenții pentru ca democrația din România să nu mai fie afectată de o pată neagră așa cum a fost ziua de 10 august”, a conchis Marcel Vela pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *