Skip to content
Politică

Marcel Vela, prins cu mâţa în sac într-un restaurant închis: Era acoperişul rabatat, deci nu avea acoperiş

Facebook

Senatorul PNL Marcel Vela, fost ministru lde Interne, reacţionează după ce a fost filmat la o terasă cu pereţi pe toate laturile, el susţinând că terasa avea acoperişul rabatat. „Eu susţin respectarea tuturor regulilor şi le şi respect„, afirmă Marcel Vela.

Într-o intervenţie telefonică la Digi 24, fostul ministru de Interne a explicat că imaginile filmate, în care el apare stând la masă cu alte persoane au fost realizate marţi seară la o terasă care nu are acoperiş, dar care are pereţi.

Este acoperiş deschis şi structura are nişte grinzi dintr-o parte în alta ca să susţină pereţii laterali. Dacă nu are acoperiş este deschisă. Era acoperişul rabatat, deci nu avea acoperiş, e foarte logic ce vă explic şi puteţi verifica”, a afirmat fostul ministru.

Marcel Vela a precizat că deasupra mesei sale se afla un radiator, că masa de lângă cea la care a stat era liberă şi că a respectat regula care prevede ca la o masă să nu stea mai mult de şase persoane care nu sunt membri ai aceleiaşi familii.

Eu susţin respectarea tuturor regulilor şi le şi respect. (…) În altă ordine de idei, cum decide Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă sau al Municipiului Bucureşti să gestioneze zona HoReca (…) este impusă de situaţia epidemiologică de la momentul şi locul respectiv”, a adăugat Vela.

Prefectul Capitalei, şocat de imaginile cu fostul ministru

Imaginile mi se par revoltătoare, în primul rând pentru că cei care organizează genul acesta de activităţi nu au minimă empatie să înţeleagă că sunt mulţi cetăţeni care pot suferi din cauza lor. Regulile respective nu sunt îndreptate împotriva comercianţilor, ele sunt, de fapt, nişte măsuri menite să asigure protejarea sănătăţii şi vieţii oamenilor şi cred că toţi suntem datori să respectăm regulile astea tocmai pentru că ne pasă de ceilalţi. În momentul în care vezi astfel de scene şi ştii că sunt foarte mulţi bucureşteni care le respectă şi poate nu le e uşor să o facă, atunci evident că mi se pare revoltător”, a declarat Alin Stoica, marţi seară, la Digi 24.

El a precizat că de la preluarea mandatului de prefect al Capitalei a propus formarea de echipe comune de control formate din reprezentanţi ai mai multor instituţii, iar în mai puţin de două săptămâni poliţia a dat amenzi de peste 250.000 de lei în Bucureşti pentru nerespectarea regulilor de protecţie sanitară. În cadrul acestor controale a fost găsit un tânăr care era la o petrecere deşi se afla în carantină.

Poliţia face, însă ce ne-au explicat este că foarte multe dintre terase sau dintre comercianţi îşi fac un calcul… că încasările de la o singură masă le ajung să plătească amenda pe care poliţia o dă. Nu cred că ar trebui amenzi mai mari, cred că ar trebui să fie şi alte sancţiuni”, a adăugat Alin Stoica.

În acest context, prefectul Capitalei a spus că a discutat cu reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi că s-au găsit câteva „pârghii legale”, avându-se în vedere suspendarea activităţii restaurantelor care nu respectă regulile de funcţionare în această perioadă de criză sanitară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *