Skip to content
Coronavirus

Marcel Vela, videoconferinţă cu Ylva Johansson, comisar european pentru Afaceri Interne, pe tema Covid 19

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a avut, miercuri, o videoconferinţă cu Ylva Johansson, comisar european pentru Afaceri Interne, pe tema Covid 19, informează news.ro.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri seară de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), ministrul Marcel Vela a avut o discuţie în sistem videoconferinţă cu doamna Ylva Johansson, comisar european pentru Afaceri Interne.

" "

”Cu această ocazie, cei doi demnitari au avut un schimb de opinii privind efectele pandemiei COVID-19 la nivelul statelor membre UE, măsurile luate de România pentru a gestiona această situaţie, precum şi un schimb de informaţii privind gestionarea situaţiei la frontiere. Ministrul român a evidenţiat necesitatea coordonării în luarea deciziilor la nivelul Uniunii pentru prevenirea şi răspândirea infecţiei cu COVID-19, apreciind discuţiile care au loc de două ori pe săptămână pe acest subiect, la nivelul miniştrilor de interne şi Comisiei Europene”, a transmis MAI.

Potrivit sursei citate, Marcel Vela a făcut o trecere în revistă a măsurilor luate la nivel naţional pentru gestionarea situaţiei atât în interiorul ţării, cât şi la frontierele externe, cu accent pe asigurarea fluidizării traficului la frontieră, în special al transportului de mărfuri şi de persoane pe aşa numitele “culoare verzi”.

Comisarul european a apreciat modul în care România acţionează atât la nivel naţional, cât şi în context european.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *