Skip to content
Sănătate

Mare atenție la plicurile antirăceală! Pot fi dăunătoare

" "

Atenţie cu ce vă trataţi împotriva gripei. Plicurile împotriva răcelii vă pot face mai mult rău decât bine. Potrivit unei analize InfoCons, acestea conţin foarte mult zahăr şi aditivi alimentari.

În ceea ce priveşte aditivii alimentari, produsele au prezentat între 1 și 10 aditivi. Majoritatea pliculeţelor testate au peste 5 E-uri. 

" "

De asemenea, îndulcitorii au putut fi și ei observați în produsele studiate. Zaharina a fost regăsită în 7 dintre acestea, iar aspartamul în 6, relatează Digi24

Aşadar, pliculeţele care ar trebui să ne trateze de gripă şi răceală, au o cantitate foarte mare de zahăr şi aditivi. De exemplu, potrivit organizaţiei non-guvernamentale InfoCons, un pliculeţ de aproape 15 grame, are un conţinut de zahăr de aproape 13 grame.

Însă, unele dintre produsele testate nu au specificat pe etichetă care este cantitatea de zahăr folosită. Din punct de vedere al conținutului de sodiu, 40% din produse au înregistrat cantități de sare, variind între 42,2 și 135,8 miligrame, cu 5% mai mult față de studiul din 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *