Mare scandal în USR: femeie bătută chiar în instituția publică

Sigla USR
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Un controversat lider din USR se află în centrul unui mare scandal, după ce a agresat o colaboratoare a Primăriei, în incinta instituției pe care o conduce. Mii de oameni îi cer demisia lui Ciprian Grosu, prin intermediul unui petiții.

Scandalurile se țin lanț de USR, chiar și când partidul „progresist” se află în opoziție. De data aceasta, cel care „a comis-o” este un primar din Iași, comuna Rediu.

Edilul ar putea fi demis după ce a agresat o colaboratoare din primărie. Tensiunile au izbucnit pe tema planurilor cadastrale. Grosu nu și-a putut stăpâni furia, așa că a apucat-o agresiv pe femeie de mână și a bruscat-o. A înjurat-o, iar apoi a dat-o afară din clădire pe victimă.

În ședința de Consiliu Local din 30 iunie 2023, primarul din comuna ieșeană a negat vehement faptele sale. Totuși, scenele grave au fost surprinse de camerele de supraveghere, scrie Bună Ziua Iași.

Între timp, victima, Maria Răduc, împreună cu soțul acesteia, au lansat o campanie de strângere de semnături pentru organizarea unui referendum de demitere a primarului. Până acum au fost strânse peste 1.000 de semnături. E nevoie de 1.703 pentru ca alegătorii să fie chemați la urne.

„Paradoxal, sunt necesare 1.703 semnături pentru a putea înregistra cererea de organizare a referendumului pentru demiterea unui primar ales cu 1.188 de voturi. Până în prezent, numărul persoanelor care sunt nemulțumite de prestația primarului Grosu de până acum este mai mare decât numărul persoanelor care l-au votat”, a declarat Bogdan Răduc, soțul victimei.

Localnicii s-au convins și de competența, respectiv buna intenție a oficialului USR.

„Un număr foarte mare de persoane care l-au votat regretă alegerea făcută și sunt dispuse să contribuie la îndreptarea situației, îmbrățișând acest demers democratic. În ultimele două săptămâni, m-au căutat oameni pe care nu i-am cunoscut până acum și care s-au oferit voluntari pentru strângerea de semnături”, a mai afirmat Bogdan Răduc, potrivit sursei citate.

În replică, primarul USR i-a acuzat pe soții Răduc de înscenare.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: